Gazze'de ateşkes çabaları: İsrail'den 'Hamas'a bağlı' çıkışı

Gazze'de ateşkes çabaları: İsrail'den 'Hamas'a bağlı' çıkışı

İsrail güvenlik kabinesi Gazze'de ateşkesin Hamas'ın davranışına bağlı olduğunu duyurdu. Hamas lideri Heniye de, sükunete dönülmesi için İsrail'in tam bir ateşkese bağlı kalması şartını ortaya koydu. Öte yandan İslami Cihad'ın Sözcüsü, Mısır'ın İsrail saldırılarının durması için çaba sarfettiğini söyledi.

İsrail resmi yayın kuruluşu tarafından verilen bilgide İsrail güvenlik kabinesi, pazar günü Gazze'ye ilişkin konuları görüşmek üzere toplandı.  Kabine üyesi bakanlar görüşmede, Gazze'de ateşkesin Hamas'ın davranışına bağlı olduğunu belirtti.

Ateşkes görüşmelerine katılan ve adı açıklanmayan bir İsrailli yetkilinin yaptığı açıklamada ateşkese ulaşılmasında ilerlenildiği ve bunun yakın zamanda tamamlanmasının mümkün olduğu kaydedildi.

"BİRKAÇ SAAT İÇİNDE ATEŞKES İLANI MÜMKÜN OLABİLİR"

Ateşkes görüşmelerinin Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütüldüğü aktarılırken, birkaç saat içinde ateşkes ilanının mümkün olduğu ifade edildi.

Kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada, İsrail ordusuna Gazze'nin vurulmasına devam edilmesi ve gelecek aşamaya hazırlık yapılması talimatı verildiği kaydedildi. 

Kabineye dayandırılan açıklamalara ilişkin Hamas Hareketi'nden henüz bir cevap gelmezken, hareketin lideri İsmail Heniyye pazar günü yaptığı açıklamada sükunete dönülmesi için İsrail'in tam bir ateşkese bağlı kalması şartını ortaya koydu.

 Öte yandan İslami Cihad'ın Sözcüsü Musab el-Brim, yaptığı açıklamada Mısır'ın İsrail saldırılarının durması için çaba sarfettiğini söyledi. 

KUDÜS/AA
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN