İsrail, Filistin sınırına tank yığınağı yapıyor

İsrail, Filistin sınırına tank yığınağı yapıyor

Gazze'yi havadan vuran İsrail'in karşılıklı yapılan ateşkes açıklamalarının ardından sınıra tank yığınağı yaptığı gözlendi. Tankların Gazze sınırında konuşlandırılması akıllara kara harekatı ihtimallerini getirdi.

İsrail'in Gazze'yi havadan vurmasının ardından karşılıklı açıklamalarla ateşkes sağlanırken İsrail'in sınıra tank yığması gerilimin devam ettiğini gösterdi. 

ABD VE AB'DEN TAM DESTEK

ABD ve AB'den gelen destek açıklamalarının ardından sınıra tank yığınağı yapan İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu yapma ihtimali üzerinde duruluyor. 

ATEŞKES SAĞLANDI

Kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada, İsrail ordusuna Gazze’nin vurulmasına devam edilmesi ve gelecek aşamaya hazırlık yapılması talimatı verildiği kaydedildi. Kabineye dayandırılan açıklamalara ilişkin Hamas Hareketi’nden henüz bir cevap gelmezken, hareketin lideri İsmail Heniyye pazar günü yaptığı açıklamada sükunete dönülmesi için İsrail’in tam bir ateşkese bağlı kalması şartını ortaya koydu.

SINIRA ASKERİ YIĞINAK

Öte yandan Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda gerilimin boyutu gözler önüne serildi… Gazze sınırına çok sayıda asker ve askeri araç gönderen İsrail’in sınıra onlarca tank ve asker sevk ettiğini ortaya koydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN