Gelecek Partisi, ekranlardaki DNA rezilliğine 'dur' demek için Kamu Denetçiliği'ne gitti

Gelecek Partisi, ekranlardaki DNA rezilliğine 'dur' demek için Kamu Denetçiliği'ne gitti

Gelecek Partisi yöneticileri, Esra Erol’un programında DNA testleri ile çocukların soybağı ilan edilerek haklarının ihlal edilmesine tepki gösterdi.

Gelecek Partisi yöneticileri, Esra Erol’un programında DNS testleri ile çocukların soybağı ilan edilmesini Kamu Denetçiliği Kurumuna şikayet etti. Şikayet başvurusu sonrası açıklama yapan partililer, ilgili bakanlıkların konuya sessiz kalmasını eleştirdi.

Gelecek Partisi resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “DNA testi yapılan çocukların soybağı kamuoyuna ilan ediliyor. Çocuklar damgalanıyor. Özel yaşamları ihlal ediliyor. Gelecek Partisi olarak bu duruma sesiz kalamazdık!” ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Son dönemde medyada yaşanan çocuk hakları ihlalleriyle ilgili olarak, ilgili kamu kurumları olan başta adalet bakanlığı, aile bakanlığı, çalışma ve spsyal güvenlik bakanlığı olmak üzere idarelerin kayıtsızlığı karşısında üst denetim mekanizması olan kamu denetçiliği kurumuna çocuk programlarında yapılan ihlalleri şikayet ettik” denildi.

 

 

NE YAŞANDI?

Esra Erol programına konuk olan Ferdi Karakuş ve eşi Esra Karakuş'un hikayesi seyirciler tarafından tepki çekmişti. Karakuş, kayıplara karışan karısının "Abim" dediği kendisinden 28 yaş büyük komşuları Cengiz ile kaçtığını canlı yayında öğrenmişti. Karakuş ayrıca DNA testinin ardından çocuklarının kendisinden olmadığını da öğrenmişti. Bu durum geniş kitlelerin tepkisini çekerken, ilgili kurumlar tarafından ise programa herhangi bir yaptırım uygulanmamıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN