Gelecek Partisi il başkanlarından Selçuk Özdağ’a destek

Gelecek Partisi il başkanlarından Selçuk Özdağ’a destek

Gelecek Partisi il başkanları, geçtiğimiz Cuma günü silahlı ve sopalı kişilerin saldırısına uğrayan Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a destek açıklamasında bulundu. Özdağ'ın saldırıya uğradığı Ankara'daki evinin önünde açıklama yapan Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Gülnur Özkaya Hayran, "Bu tepkisizlik, çeteler ve mafyalara güç verdiği gibi vatandaşı da tedirgin etmektedir." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu'na yapılan saldırılara tepkiler devam ediyor. Gelecek Partisi il başkanları yapılan bu saldırıları kınayarak başta Selçuk Özdağ olmak üzere saldırıya uğrayanlara destek verdi.

Selçuk Özdağ, geçtiğimiz Cuma günü silahlı ve sopalı kişilerin saldırısına uğramış ve başına 15 dikiş atılmıştı. 

Ankara İl Başkanı Gülnur Özkaya Hayran, bazı siyasi parti liderlerinin saldırıyı görmemesinin kaygı verici olduğunu söyledi.

İl başkanları adına açıklamayı Gülnur Özkaya Hayran, "Dikkat çeken ve bize kaygı veren bir başka durum ise bazı siyasi parti liderlerinin bu alçak saldırıyı görmemesidir. Hoş görü ve onay anlamı taşıyan bu tepkisizlik, çeteler ve mafyalara güç verdiği gibi vatandaşı da tedirgin etmektedir." diye konuştu

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ülkemiz, tarihi boyunca gördüğü en baskıcı dönemlerinden birini yaşamaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yetkilerin tek bir noktada toplanması, toplumumuzda baskı ve tehdit iklimi oluşturmuştur. 

Bunun sonucu olarak, şu an yönetimde bulunanların, basın mensupları ve muhalefet partilerinin üyeleri ile ilgili tehditkar sözleri, durumdan vazife çıkaranları şiddete yöneltmektedir.

Nitekim, 15 Ocak 2021 tarihinde Ankara’daki evinden çıkan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selçuk Özdağ, silahlı-sopalı saldırıya uğramıştır. Bu organize saldırı, aynı gün aynı saat dilimlerinde gazeteciler Sayın Afşin Hatipoğlu ve Sayın Orhan Uğuroğlu’na da gerçekleştirilmiştir.

Saldırganların yakalanması bizler için sevindirici bir haberdir. Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren saldırganların yakalanmasında kolluk kuvvetlerimize ve hukukun işlemesi konusunda adalet mensuplarına teşekkürü bir borç biliriz.

Ancak, pandemi döneminde; sağlık ve ekonomik zorluklarla mücadele ettiğimiz şu günlerde, birilerinin çıkıp kışkırtıcı söylemler ve tehditlerle, davaya müdahil olan savcıyı bile etki altında bırakma teşebbüsleri kabul edilemez. Bu hareketler demokrasi ve güven ihtiyacımızı artırmakta, ülkemize ve insanımıza zarar verdiği gibi, bizleri de derin üzüntüye ve endişeye sevk etmektedir!

Dikkat çeken ve bize kaygı veren bir başka durum ise bazı siyasi parti liderlerinin bu alçak saldırıyı görmemesidir. Hoş görü ve onay anlamı taşıyan bu tepkisizlik, çeteler ve mafyalara güç verdiği gibi vatandaşı da tedirgin etmektedir.

BU BİR TERÖRDÜR

Bu organize saldırıyı en iyi özetleyen partimizin Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu olmuştur: “Bu bir terördür. Ve terör Ankara’ya inmiştir”

Yüzyıllardır bu kadim coğrafyada din, dil, ırk, renk ayırmaksızın kardeşçe özgürce yaşadığımız bizlerin huzurunu kimse bozamayacaktır. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir. 

Saldırıya maruz kalan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selçuk Özdağ ve gazeteci arkadaşlarımız Afşin Hatipoğlu ve Orhan Uğuroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, huzurlu güvenli bir ülkede yaşayacağımız günlerin çok yakın olduğunu aziz milletime iletmek istiyoruz.

DEMOKRASİ VE ADALETTEN AYRILMAYACAĞIZ

Gelecek Partisi olarak, şiddetin şiddetle karşılanmasına izin vermeyeceğiz, Demokrasi ve Adaletten ayrılmayacağız, siyasi nezaketten asla vaçgeçmeyeceğiz.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN