Gelecek Partisi'nden TFF'ye kınama: Lordlar kamarası ayrımcılıktır

Gelecek Partisi'nden TFF'ye kınama: Lordlar kamarası ayrımcılıktır

Gelecek Partisi, TFF'nin maçların, stadyumlardaki localardan izlenebileceğine ilişkin aldığı kararına tepki: Futbola 'Lordlar kamarası ayrıcalıklıdır' anlayışını getiren TFF’yi, statlara alınmayan halkımız adına kınıyoruz

Gelecek Partisi Gençlik ve Spor Politika İzleme Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) son toplantıda stadyumlarla ilgili 'localardan maç izleme' kararına tepki gösterdi. 

Yapılan yazılı açıklamada, TFF'nin stadyumlarla ilgili düzenlemenin futbolda ayrıcalıklı sınıf oluşturduğu belirtilirken, "Yani, TFF keyfi uygulamalarıyla vatandaşı hiçe saymaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi; Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı sessiz. Madem localar virüsten arınmış ve açık, o halde diğer alanlar halkımıza neden kapalı?" denildi. 

Localardan yararlanamayan futbolseverlerin stadyumlara girişlerinin engellenmesi ve şifresiz yayınların olmamasının kabul edilemez olduğu ifade eden Gelecek Partisi Gençlik ve Spor Politika İzleme Kurulu, "Futbola 'Lordlar kamarası ayrıcalıklıdır' anlayışını getiren TFF’yi stadlara alınmayan halkımız adına kınıyor, yetkilileri futbolseverler adına göreve davet ediyoruz" çağrısında bulundu. 

Gelecek Partisi Gençlik ve Spor İzleme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: 

"TFF, yaptığı yeni düzenleme ile pandemi döneminde Localara seyirci alarak futbolda da ayrıcalıklı sınıf oluşturdu. Yani, TFF keyfi uygulamalarıyla vatandaşı hiçe saymaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi; Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı sessiz. Madem localar virüsten arınmış ve açık, o halde diğer alanlar halkımıza neden kapalı?

Gelişmiş bir çok ülkede olduğu gibi, stadlar tüm taraftarlara açılmalı, mesafe kurallarına uyularak, kapasitelerinin 1/3, 1/4 oranında seyircili oynanması sağlanmalıdır. Bu durumda locadan yararlanamayan seyircilere stadı yasaklayanların şifresiz yayını bile halkına çok görmesi asla kabul edilemez.

Futbola 'Lordlar kamarası ayrıcalıklıdır' anlayışını getiren TFF’yi stadlara alınmayan halkımız adına kınıyor, yetkilileri futbolseverler adına göreve davet ediyoruz."

TFF'NİN LOCA KARARI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 10 Ekim'de, belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermişti.

TFF, ilgili kurullarla yapılan görüşmeler sonrasında, lig ve kupa maçlarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alımına başlanacağını açıklamıştı.

TFF'nin açıklaması şöyleydi;

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, ilgili kurum ve kurullarla görüşerek yaptığı değerlendirme sonucunda TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermiştir. Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarını kapsayan uygulama, 17 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlayacaktır. Uygulamanın detayları ayrıca ilan edilecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN