Genelkurmay Başkanlığı komuta merkezinde komutanlar, Fırat Kalkanı'nı böyle yönetiyor

Genelkurmay Başkanlığı komuta merkezinde komutanlar, Fırat Kalkanı'nı böyle yönetiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ’Fırat Kalkanı’ herakatı ve yurt içinde yürütülen terörle mücadele harekatı, Genelkurmay Başkanlığı’nın komuta merkezinde anlık olarak takip ediliyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başkanlığında komuta kademesinin yanı sıra Başbakanlık, Dışişleri ve MİT Müsteşarlığı temsilcilerinin de takip ettiği harekatta görüntülü brifing alınarak, durum değerlendirmesi yapılıyor.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidin bertaraf edilerek sınır güvenliğinin sağlanması ve koalisyon güçlerine destek amacıyla 24 Ağustos’ta ’Fırat Kalkanı’ harekatının başlatıldığı hatırlatıldı. Harekatın, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar ve meşru müdafaa hakkı ve BM’nin IŞİD ile mücadeleye yönelik aldığı karar çerçevesinde sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, yurtiçinde de terörle mücadele harekatının devam ettiği kaydedildi.

16-09/05/57cd365c18c773219063d23c.jpg

’Fırat Kalkanı’ harekatının başladığı andan itibaren 7/24 esasına göre çalışmaların aralıksız sürdüğü vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Fırat Kalkanı Harekatı’nın başladığı ilk günden itibaren başta Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi’nde olmak üzere Kara ve Hava Kuvvetleri Harekat Merkezleri ile harekata iştirak eden tüm ilgili komutanlıkların harekat merkezlerinde 7/24 saat esasına göre çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir. Her sabah, Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın başkanlığında, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarının da iştirakiyle Fırat Kalkanı Harekatı ve Terörle Mücadele Harekatı ile ilgili son gelişmeler hakkında harekatı icra eden komutanlıklardan görüntülü olarak brifing alınmakta ve durum değerlendirmesi yapılmaktadır. Söz konusu toplantılara Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığından temsilciler de iştirak etmektedirler. Ani gelişmeler olması halinde bu toplantılar zamana bağlı kalmaksızın aynı düzende icra edilmektedir."

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN