TSK: 7 köy daha ÖSO'nun kontrolüne geçti - Son dakika haberleri

TSK: 7 köy daha ÖSO'nun kontrolüne geçti - Son dakika haberleri

TSK, Fırat kalkanı operasyonundan son dakika bilgisi paylaştı. Buna göre harekatın 13. gününde Karabah Mamal, Haydar Başa, Al Humayrah, Umm Et Tadaya, Al Masannah, Cub El Dam ve El Mustafa El Kabir köyleri ÖSO tarafından ele geçirildi.

Fırat Kalkanı Operasyonu'yla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada 24 Ağustos'ta başlatılan harekatın 13. gününde 7 köyün ÖSO kontrolüne geçtiği belirtildi. 

Harekâtın 13’üncü gününde operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 9 hedefin Fırtına obüsleriyle 99 atım yapılarak tam isabetle vurulduğunu belirtilen açıklama da şöyle denildi:  

24 Ağustos 2016 FIRAT Kalkanı Harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 392 hedefe 1698 atım yapılmıştır. Ayrıca bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Karabah Mamal, Haydar Başa, Al Humayrah, Umm Et Tadaya, Al Masannah, Cub El Dam ve El Mustafa El Kabir köyleri ele geçirilmiştir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN