Genlerle oynayarak süper insan üretecekler

Genlerle oynayarak süper insan üretecekler

Dünyanın en büyük uluslararası biyolojik araştırması olma özelliğiyle çeyrek asırı deviren İnsan Genomu Projesi, tarihi bir gelişmenin arifesinde. Bilim insanları, gen yazılımının değiştirilerek süper akıllı, süper güzel ve süper yetenekli insanı ortaya çıkacağı bir proje üzerinde çalışıyor.

Uluslararası alanda yaptığı araştırmalarla bilinen İnsan Genomu Projesi, insanlık tarihinin en heyecan verici çalışmalarından bir tanesine başlamak üzere. Science Dergisi’nde yayınlanan makalede, 150 bilim insanının Harvard Üniversitesi’nde ‘sentetik insan geni’ üzerinde gizli bir toplantı yaptığı açıklandı.

Buna göre bilim insanları, DNA’yı oluşturan dört bazı temsil eden A, C, G ve T harflerinin yerlerini değiştirerek sentetik bir gen oluşturabileceğine inanıyorlar. Bu gelişme, kansere dayanıklı hücrelerin üretilmesi ve DNA kodlarının embriyoya yerleştirilmesiyle süper zeki, becerikli ve güzel insanın üretilmesinin önünü açabilir.

16-06/08/1248618_f85327efd3e1ceceb0839aac06ce5a6b.jpg

Yine de bunun bazı riskler oluşturma ihtimali bulunuyor. Bazı hastalıkların çaresi bulunsa bile bu zamana kadar ortaya çıkmamış başka hastalıklar meydana gelebilir. Yine ‘süper insan’ yaratma fikri, insanlar arasında psikolojik olarak ayrımcılığın oluşmasına sebep olabilir. Yani maddi durumu yeterli insanlar bu devrimsel yenilikten faydalanıp sağlıklı ve güçlü çocuk sahibi olabilecekken diğer taraftaki insanlar ikinci sınıf insan muamelesine maruz kalabilirler. Ayrıca dini otoriteler de ‘sentetik insan’ fikrinden oldukça rahatsız.

16-06/08/2153-1.jpg

Projenin gerçekleştirilmesi fikrine destek olan Londra Imperial Collage Üniversitesi profesörü Tom Ellis, Harvard’daki toplantının ardından etik durumların tartışıldığını, kafa kafaya verip “Kimin geni kullanılacak?” “Projede kimin çalışmasına izin verilecek?”, “Kontroller nasıl sağlanacak?” gibi sorulara cevap aradıklarını belirtti.

Mevcut teknolojiyle ‘sentetik insan’ projesinin bitirilmesinin imkansız olduğunu ve minimum 15 yıla ihtiyaç duyduklarını belirten Ellis, 100 milyon dolar bütçe ayrılan projenin finanse edilmesi için özel, kamu ve hayır kurumlarından kaynak talep edileceğini söyledi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN