Gergerlioğlu: Kamu bankası KHK'lıya 'sen sakıncalısın' deyip yardım vermedi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmir Büyükşehir’den yapılan deprem yardımının kamu bankası tarafından bir KHK’lı vatandaşa ‘sen sakıncalı kişisin’ diye verilmediğini iddia etti.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK’lılara yönelik yapılan ayrımcılığa tepki göstermeye devam ediyor.  

Son olarak İzmir’de yaşanan bir olayı TBMM gündemine taşıyan Gergerlioğlu, bir kamu bankasının KHK’ya ‘sakıncalı kişi’ diye belediyenin sağladığı deprem desteğini vermediğini ileri sürdü.  

"SEN SAKINCALISIN" DEYİP YARDIMI VERMEDİLER

Sosyal medya hesabı üzerinden Meclis’teki konuşmasını paylaşan Gergerlioğlu, “İzmir Büyükşehir ayrım yapmadan KHK'li bir şahsa verilmiş yardım, bankaya gitmiş "Sen alamazsın 10 bin lirayı." denmiş. "Niye alamam? Evim ağır hasar gördü." demiş. "Hayır, sen KHK'lisin, sakıncalı kişi listesindesin, alamazsın" denmiş. Bugün kişi beni aradı!” dedi.  

"YA MAĞDUR SES ÇIKARMASAYDI"

Konuşmasının ardından bankanın mağdur vatandaşı arayarak “Tamam, ödemeyi yapacağız" dediğini aktaran HDP’li Gergerlioğlu, şu ifadelerle tepkisini dile getirdi:  

Ya mağdur boynunu eğse bu zulmü kabullense, duyurmasa ne olacaktı.  

"BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?"

Gergerlioğlu, Meclis'teki konuşmasında şunları söylemişti: 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin evi ağır hasar alan depremzedelere verdiği bir yardım var. CHP'li arkadaşlar da iyi dinlesin. 10Bin lira yardım yapmış, ayrımcılık yapmadan. Sonra ne olmuş? KHK'lı bir şahsa verilmiş yardım. 'Sen alamazsın yardımı' denmiş. 'Niye alamam, evim ağır hasar gördü?' Hayır 'Sen KHK'lısın. Sakıncalı kişi listesindesin. Alamazsın' dendi.

Bugün bu kişi beni aradı, Ayşe Dabak hanımefendi. Ağlayarak aradı. 'Biz vatandaş değil miyiz? Biz insan değil miyiz? Evimiz yıkıldı bir de bize bu yapılıyor' dedi. Yani bu kadar vicdansızlık nasıl olur? Bu soykırım belgesine ne diyeceksiniz bilemiyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN