Meclis Başkanı Şentop'tan fezleke hazırlanan HDP'li vekillerle ilgili açıklama

Meclis Başkanı Şentop'tan fezleke hazırlanan HDP'li vekillerle ilgili açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li 9 milletvekiliyle ilgili hazırlanan fezlekeler hakkında açıklamalarda bulundu. Şentop, "Gergeroğlu dosyasıyla Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu Berberoğlu kararıyla ilgili bir takım kıyaslamalar yapılıyor. Aynı mahiyette bir durum söz konusu değil" dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Türk Dünyası Tonyukuk Parkı'nın açılışının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yargıtay'ın HDP'li Gergerlioğlu hakkında kararını değerlendiren Şentop, bu kararın AYM'nin CHP'li Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği kararla kıyaslanamayacağını söyledi.

Hakkında fezleke hazırlanan 9 milletvekilinin durumu hakkında konuşan Şentop, "Başka fezlekeler de var. Fezlekeler gelince Karma Komisyon'a havale ediyoruz. Karma Komisyon gereğini yapacaktır. Gara'ya giden milletvekiliyle ilgili Meclis'e gelen bir şey yok. Gerekenler yapılacaktır. Gergerlioğlu ile ilgili kesinleşen bir hüküm var. Belli bir prosedürü takip ediyor. Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu Berberoğlu kararıyla ilgili bir takım kıyaslamalar yapılıyor. Aynı mahiyette bir durum söz konusu değil" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terör örgütü propagandası yapma" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onaylamıştı.

Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı Yargıtay tarafından TBMM'ye bildirilecek. Kesin hüküm kararının, TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla, Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN