HDP'den Gergerlioğlu açıklaması: İktidar insan hakları ihlallerinin duyurulmasını istemiyor

HDP'den Gergerlioğlu açıklaması: İktidar insan hakları ihlallerinin duyurulmasını istemiyor

HDP MYK, hakkında verilen hapis cezası onanan Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu hakkında açıklama yaprak, "İktidar, yaptığı insan hakları ihlallerinin duyurulmasını istememektedir. Gergerlioğlu yalnız değildir" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının onanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE AÇIKÇA AYKIRIDIR"

Gergerlioğlu'na verilen cezanın onanmasının "hukukun bir kez daha katledilmesi" olarak nitelendirilen açıklamada, kararın siyasi saikler ve iktidarın baskısıyla Yargıtay tarafından onandığı ifade edildi. Yargıtay'ın milletvekili seçilmesi ve yasama dokunulmazlığı kazanması nedeniyle yargılamanın durması
yönünde karar vermesi gerektiğinin altının çizildiği açıklamada, "Temyiz incelemesine devam etmiş ve mahkûmiyet hükmünü onamıştır. Anayasa’ya ve kanuna aykırı bir şekilde, dokunulmazlığı bulunan bir milletvekilinin yargılamasına devam edilmiş olması ve hakkında cezaya hükmedilmesi; siyasi faaliyette bulunma, seçme ve seçilme evrensel haklarına ve Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası demokratik
sözleşmelere açıkça aykırıdır" denildi.

"YARGITAY KENDİ İÇTİHATLARINA AYKIRI KARAR VERDİ"

Açıklamada, Yargıtay'ın ayrıca propaganda konusunda kendi içtihatlarına da aykırı bir karar verdiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Bunun nedeni de yine siyasi saikler ve iktidarın baskısıdır. Sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yapmış olan ve çözüm sürecine doğrudan katkısı bulunan Gergerlioğlu’nun, alenileşmiş bir haberin içeriğini paylaşmasının propaganda suçu olarak değerlendirilmesi gerek mahkûmiyet kararını onayan Yargıtay’ın gerekse de Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin içtihatlarına aykırıdır.

"İKTİDAR YAPTIĞI İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİN DUYURULMASINI İSTEMİYOR"
Üstelik halen yayıncılık faaliyetine devam eden haber sitesinde yayınlanan ilgili haber hakkında
herhangi bir soruşturma veya erişim yasağı kararı olduğuna dair karar dosyasında bir belge ve bilgi de
bulunmamaktadır. Gergerlioğlu, sadece bir haber linkini paylaştığı için cezalandırılmaktadır.
AKP-MHP iktidarı, ayrım yapmadan her kesimden insanın haklarını sonuna kadar savunan
milletvekilimizi ve ona oy veren Kocaeli halkını cezalandırmak istemektedir. İktidar, yaptığı insan
hakları ihlallerinin duyurulmasını istememektedir."

"GERGERLİOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR"

Açıklamada son olarak şöyle denildi: "Bizler biliyoruz ki, bu kararda zerre kadar hukuk ve vicdan yoktur. Bu karar siyasi bir karardır. İktidar cezaevlerinde çıplak aramayı, işkence ve kötü muameleyi, insan kaçırmaları, hasta tutukluları, hamile ve küçük çocuklu tutuklu kadınları ve yaşanan ağır zulmü dile getiren Gergerlioğlu’nu susturmayı amaçlamaktadır. İktidar ne yaparsa yapsın, halkımızın iradesinin sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. İnsan haklarına ve demokrasiye düşman olan bu iktidara rağmen, barış ve adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Gergerlioğlu yalnız değildir!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN