HDP'li Gergerlioğlu'ndan 'çıplak arama' tepkisi: Mahkum kitapçığında bile yazıyor

HDP'li Gergerlioğlu'ndan 'çıplak arama' tepkisi: Mahkum kitapçığında bile yazıyor

Milletvekilliği düşürülen, daha sonra hüküm giydiği gerekçesiyle Sincan Cezaevi'ne gönderilen HDP'li Gergerlioğlu, 'çıplak arama' ile ilgili Twitter'dan mesaj paylaştı: Cezaevinde çıplak aramanın belgesini buldum. Mahkum yardım kitapçığında, 'Çamaşırı bile indirilebilir' diyor. 'İnanmıyorum' diyerek aylarca inkar edenler nerede? Gerçekle baş edemezsiniz.

Hüküm giydiği gerekçesiyle milletvekiliği düşürülen ve daha sonra Sincan Cezaevi'ne gönderilen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'nin gündemi uzun süre meşgul eden 'çıplak arama' iddialarını bir kez daha dile getirdi.

Çıplak arama nedeniyle cezaevine atıldığını belirten Gergerlioğlu, "Cezaevinde çıplak aramanın belgesini buldum. Mahkum yardım kitapçığında, 'Çamaşırı bile indirilebilir' diyor. 'İnanmıyorum' diyerek aylarca inkar edenler nerede? Gerçekle baş edemezsiniz" ifadelerini kullandı.

"GERÇEKLE BAŞ EDEMEZSİNİZ"

Gergerlioğlu, Twitter'dan cezaevi koşullarını paylaştı. Gergerlioğlu, 'demokrasi ve hukuk için Anayasa Mahkemesi'ne sahip çıkılması gerektiğini' söylediği açıklamasında şunları kaydetti:

"Cezaevinde insan ne yapar? Kitap okur ama Sincan Cezaevi'nde kitap sınırlaması var. Dünya, kitabın önünü açar ama Türkiye'de iktidar, az kitap okutmak ve cezaevine gazete girişini kısıtlamakla meşgul.

"Çıplak arama vardır" dedim diye cezaevine atıldım. Cezaevinde çıplak aramanın belgesini buldum. Mahkum yardım kitapçığında, "Çamaşırı bile indirilebilir" diyor. "İnanmıyorum" diyerek aylarca inkar edenler nerede? Gerçekle baş edemezsiniz.

"O KAZANDI, BİZ DE KAZANACAĞIZ"

Bana zulmeden polislere araçta, "İnsan hakları, bir gün size de lazım olabilir" dedim. Yarın size de zulmedilirse yine biz, insan hakları savunucuları konuşuruz.

Önden, soldan ve sağdan mahkum fotoğraflarımı çekerlerken sosyolog Ali Şeriati'nin bir kitabının kapağındaki fotoğrafını hatırladım. Yorgun, sakalları uzamış ama düşünen gözleriyle... O kazandı, biz de kazanacağız.

Engizisyon Orta Çağ'ında yakılan düşünür Bruno, ateşin önünde özür dileme teklifini reddetmişti. Dini/mezhebi görüşü ne olursa olsun, tüm haklılarla birlikte direnişi tarihe yazacağız.

"ANAYASAYI KORUMANIN SON KALESİ AYM'DİR"

"Ah sizi körler! Sizi gözü kararmışlar! Sizi iflah olmaz sahtekarlar! Hakikati ne zaman göreceksiniz? Ya siz yargıçlar? Keyfi kararlarınızla insan kanı akıtmaya ne zaman son vereceksiniz?" Castellio

"Hakikati aramak ve onu kendi düşündüğü gibi ifade etmek, asla suç olamaz. Kimse bir inanca zorlanamaz, inanç özgürdür." Castellio

Anayasayı korumanın son kalesi AYM'dir. Cumhur/zulüm ittifakına karşı toplum, anayasaya ve Anayasa Mahkemesi'ne, demokrasi ve hukuk için sahip çıkmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN