Son dakika! AYM Gergerlioğlu hakkında kararını verdi: Siyasi faaliyette bulunma hakkı ihlal edildi

Son dakika! AYM Gergerlioğlu hakkında kararını verdi: Siyasi faaliyette bulunma hakkı ihlal edildi

Anayasa Mahkemesi HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kararını bildirdi.

Son dakika haberi... Anayasa Mahkemesi (AYM) HDP'li Gergerlioğlu hakkındaki kararını açıkladı. Mahkeme "Siyasi faaliyette bulunma ve kişi hürriyeti ihlal edildi" hükmünde bulundu.

Vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusu Anayasa Mahkemesi tarafınca sonuçlandırıldı. Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu’nun "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğine karar verdi.

Mahkeme ayrıca Gergerlioğlu hakkında ilk cezayı veren Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi'ne ivedilikle yazı gönderilerek tahliye edilmesi için gerekli işlemin yapılmasına karar verdi.

gergerlioglu.jpg

Konuyla ilgili olarak Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu da kararla ilgili duygularını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Gergerlioğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Anayasa Mahkemesi, babam hakkında 'hak ihlali' kararı verdi. Tahliye oluyor babam tahliye oluyorrr"

Ne olmuştu?

17 Mart'ta HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi karar alınmıştı. Milletvekilliğinin düşmesinin ardından Gergerlioğlu, "Enis Berberoğlu milletvekili olarak döndü. Benim de buraya döneceğim kesindir. Bütün bunları bile bile vekilliğimi düşürüyorlar" ifadelerini kullanmış ve daha sonra Genel Kurul’da başladığı ‘demokrasi nöbeti’ eylemini Meclis’te sürdüreceğini belirtmişti.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de Adalet Nöbeti'ni başlatan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gergerlioğlu'nun abdest almak için lavaboya gittiği sırada Meclis'te gözaltına alındığı belirtilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gergerlioğlu'nun 'Adalet Nöbeti' tutmasını gerekçe göstererek soruşturma açmıştı. Soruşturmada "Gergerlioğlu’nun Meclis’i terk etmemesi, hala milletvekili gibi davranması, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yapması, canlı yayınlar yapması, kamu binasında hakkı olmadan durması" suç unsurları olarak ifade edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN