Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği neden düşürüldü?

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği neden düşürüldü?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'PKK/KCK propagandası yapmak' suçundan verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onamasının ardından milletvekilliği düşürüldü. İşte, Ömer Faruk Gergerlioğlu biyografisi...

Milletvekili seçilmeden önce 2016 yılında bir paylaşımı nedeniyle yargılandığı Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Şubat 2018'de 'PKK/KCK propagandası yapmak' suçundan hapse mahkum edildi.

Mahkeme kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince hukuka uygun bulunmasının ardından temyiz üzerine Yargıtay'a geldi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını 19 Şubat 2021 günü onadı.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU'NUN MİLLETVEKİLLİĞİ NEDEN DÜŞÜRÜLDÜ?

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Sanığın, 20 Ağustos 2016 tarihli paylaşımında, örgüt mensuplarının silahlı fotoğrafının görsel olarak kullandığı, örgütün cebir ve şiddet içeren eylemlerini meşru gösteren ve teşvik eden ifadeler içerdiği anlaşılmıştır. Sanığın, PKK silahlı terör örgütünce yayımlanan bir açıklamanın yer aldığı habere link vermesi, böylece açıklamanın sahiplenilmesi, PKK'nın meşru gösterilmeye çalışılması şeklindeki eyleminin bağlamı ve mahiyeti itibarıyla örgütün siyasi veya sosyal etkinliğini artırmak, sesinin kitlelere duyurulmasını sağlamak, örgütün başa çıkılması imkansız bir güç olduğu ve amacına ulaşabileceği kanaatini toplum üzerinde oluşturmak, halkın örgüte sempatisini artırmak ve aktif desteğini sağlamak amacı taşıdığı belirlenmiştir. Bu hususlar nazara alındığında sanığın savunmasına itibar edilmeyip cezalandırılmasına karar verilmesinde bir isabetsizlik görülmemiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN