Son dakika! Meclis Başkanı'ndan Gergerlioğlu açıklaması

Son dakika! Meclis Başkanı'ndan Gergerlioğlu açıklaması

Son dakika haberi... Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sabaha karşı gözaltına alınması ile ilgili konuştu: Meclis'in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilemez.

Son dakika haberi... Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sabaha karşı gözaltına alınması ile ilgili konuştu.

Meclis'in hukuk dışı bir propagadanın parçası olamayacağını belirten Şentop, şunları söyledi:

"Anayasa'ya göre, milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan bir kişinin Meclis'i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez.

"GEREĞİ YAPILIR VE YAPILMIŞTIR"

Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis'in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir.

Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM'yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dahilinde yapılır ve yapılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de Adalet Nöbeti'ni başlatan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gergerlioğlu'nun abdest almak için lavaboya gittiği sırada Meclis'te gözaltına alındığı belirtilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gergerlioğlu'nun 'Adalet Nöbeti' tutmasını gerekçe göstererek soruşturma açmıştı. Soruşturmada "Gergerlioğlu’nun Meclis’i terk etmemesi, hala milletvekili gibi davranması, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yapması, canlı yayınlar yapması, kamu binasında hakkı olmadan durması" suç unsurları olarak ifade edilmişti.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "TBMM'de Adalet Nöbetini sürdüren milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alınıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN