TBMM Başkanı Şentop'tan HDP ve Gergerlioğlu açıklaması

TBMM Başkanı Şentop'tan HDP ve Gergerlioğlu açıklaması

TBMM Başkanı Şentop, HDP kapatma davasına ilişkin olarak, "Anayasamızda parti kapatma var, bir ilk değil" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, HDP'nin kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi hakkında açıklama yaptı.

"ANAYASAMIZDA VAR"

Şentop, şunları söyledi:

"(HDP'nin kapatılması istemiyle açılan dava) Anayasamızda, mevzuatımızda parti kapatma var. Bunun gerekçeleri, sebepleri de var. İlk defa karşılaşılan bir durum da değil. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından dava açılıyor. Anayasa Mahkemesi konuyla ilgili incelemeler yaptıktan sonra bir karar verecek.

"KESİN HÜKÜM KESİN HÜKÜMDÜR"

(Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşmesi) Daha önce bu şekilde benzer bir olay yaşandı. 3 milletvekilinin vekillikleri sona ermişti. Birisi sayın Berberoğlu'ydu. Gergerlioğlu ile ilgili süreç ilk defa çıkan bir süreç değil. Kesin hüküm kesin hükümdür. Yanlışlık varsa, süreçler de mevzuatımızda var. Anayasa'da çok açık bir şekilde kesin hükmün Genel Kurula bildirilmesiyle milletvekilliğinin düşeceği yazıyor."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN