Son dakika! Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu'ndan ilk açıklama: Bu hukuksuz karara direniyoruz

Son dakika haberi... Milletvekilliği düşürülen HDP'li Gergerlioğlu'ndan ilk açıklama geldi: Hiçbir zaman seçmenimizin onurunu ayaklar altına aldırmadık. Bu hukuksuz karara karşı arkadaşlarımızla beraber direniyoruz.

Son dakika haberi... Milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'ndan ayrılmadı ve arkadaşları ile birlikte direneceğini söyledi.

Kararın hukuksuz olduğunu belirten Gergerlioğlu, yaptığı ilk açıklamada "Bu hukuksuz karara karşı arkadaşlarımızla beraber direniyoruz" ifadesini kullandı. 

"GÖRÜYORSUNUZ AK PARTİ SIRALARI KAÇTI"

Gergerlioğlu, şunları kaydetti: "Çıplak aramaları, işkenceleri defalarca yüzlerine vurdum. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda da bizi engellemeye çalıştılar. Buradan halkımıza sesleniyorum, biz mücadelemize devam ediyoruz. Hiçbir zaman seçmenimizin onurunu ayaklar altına aldırmadık.

Bu hukuksuz karara karşı arkadaşlarımızla beraber direniyoruz. Görüyorsunuz AK Parti sıraları kaçtı. Bu kararı savunacak tek bir cümle edemedi Meclis Grup Başkanvekili. Barış çağrısı paylaşımını retweet ettiğim için bunu yaptılar. Retweet eden kimseye ceza vermediler, bir tek beni seçtiler. Demokles'in kılıcı gibi bu davayı tepemde salladılar. Bir ay içinde Yargıtay harekete geçti ve kararı verdi. AYM'ye başvurmama rağmen kararı bekletmediler."

02-001.jpgÖmer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşmesinin ardından HDP milletvekilleri, sloganlar eşliğinde sıra kapaklarına vurarak tezkerenin okutulması kararını protesto etti.

Kararın ardından HDP'liler Meclis'te eylem başlattı.

02.jpg

03.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN