Meclis'te yüksek tansiyon! Alpay Özalan, Gergerlioğlu'nu dışarı çıkarmak istedi

HDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından AK Partili Alpay Özalan, HDP'lilerin yanına giderek Gergerlioğlu'nun Meclis'i terk etmesini istedi. Bu sırada tansiyon yükseldi Alpay Özalan ile HDP'liler karşı karşıya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında kesinleşen yargı kararının okunmasıyla birlikte Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düştü.

Kararın açıklanmasının ardından HDP'li tüm vekiller eyleme başladı.

AK PARTİLİ ÖZALAN DIŞARI ÇIKMASINI İSTEDİ

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, HDP'lilerin yanına giderek Gergerlioğlu'nun Meclis'i terk etmesini istedi.

Bu sırada tansiyon yükseldi, Alpay Özalan ile HDP'liler karşı karşıya geldi. Tartışmaların kavgaya dönüşmesine ramak kala, bazı vekiller araya girdi. CHP'li vekiller de olay yerine gitti.

 

NE OLMUŞTU?

 

Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Gergerlioğlu’nun milletvekili olmadığı dönemdeki Twitter paylaşımı nedeniyle, 2018’deki kararında ‘PKK propagandası’ suçundan iki yıl altı ay hapis cezası vermişti. İstinafın kararı hukuka uygun bulmasının ardından dosyayı değerlendiren Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, 19 Şubat’ta cezayı onamıştı. Bunun üzerine, dokunulmazlığı bulunan Gergerlioğlu için hazırlanan fezleke 11 Mart’ta Meclis Başkanlığı’na gönderilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN