Göreve iade edilen öğretmenler listesi! 6 bin 7 öğretmen | Son dakika haber

Göreve iade edilen öğretmenler listesi! 6 bin 7 öğretmen | Son dakika haber

KHK ile göreve iade edilen öğretmenlerin listesi yayınlandı. 27 Kasım'da yayınlanan KHK ile göreve iade edilen öğretmenlerin isim isim listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. Hangi öğretmenler, hangi illerde göreve iade edildi? Kimler memurluğa döndü? Tüm detaylar haberimizde.

FETÖ ve PKK ile mücadele kapsamında bu örgütlerle bağlantısı olduğu düşünülen binlerce öğretmen açığa alındı, binlercesi de ihraç edildi. Ancak mağduriyetler yaşanmaması için hükümet şikayetleri inceledi ve 6 bin 7 öğretmenin göreve iade edilmesi kararlaştırıldı. Göreve iade edilen öğretmenlerin sıralı tam listesi de belli oldu. Haberimizde sıralı tam listeyi bulabilirsiniz. Ayrıca iadelerle ilgili süreci öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak il il, isim isim görev iadelerine ulaşabilirsiniz. 

MEB'DEN GÖREVE İADE AÇIKLAMASI

Yayınlanan KHK'lar ile sadece öğretmenlerin değil mağdur olan diğer kamu görevlileri yani memurların da dönüş yolu açıldı. TSK'dan başlayan geri dönüşler diğer devlet kurumlarında da sürdü. Son KHK ile özellikle terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlere göreve geri dönüş yolu açıl. MEB dün 6 bin 7 öğretmenin göreve iade edildiğini duyurdu. Bugün de göreve iade edilen öğretmenlerin listesi belli oldu. 

GÖREVE İADE EDİLENLERİN LİSTESİNE BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

KİMLER GÖREVE İADE EDİLDİ?

Görevine iade edilenlerin büyük çoğunluğunun, eylem yapan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler olduğu öğrenildi. En çok öğretmenin göreve iade edildiği il ise Diyarbakır oldu. Göreve iade edilen öğretmenler hakkındaki soruşturmaların tamamının ise sonuçlanmadığı belirtiliyor.

Diyarbakır'da Kamu Hükmündeki Kararname ile açığa alınan 4 bin 319 öğretmenden, 2 bin 253 öğretmenin göreve başlamasının önünü açan bakanlık yazısı, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştı.

PAZARTESİ GÜNÜ GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

Bakanlık Teftiş Kurulu'ndan geçen ve soruşturması tamamlanan ve göreve başlayacak 2 bin 253 öğretmenin isim yer aldığı liste ve görev izni Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştı. Soruşturmaları tamamlanan 2 bin 253 öğretmenin, pazartesi günü görevlerine başlayacağı öğrenildi.

GÖREVE İADE EDİLENLERİN LİSTESİNE BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Van'da terör soruşturması kapsamında açığa alınan 466 öğretmenin görevine iade edildikleri bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör soruşturması kapsamında Van'da açığa alınan 733 öğretmenden, 466'sının Milli Eğitim Bakanlığınca görevlerine iade edildiğini belirtti.

Kararın, göreve iade edilen öğretmenlere tebliğ edildiğini aktaran Kırekin, "Öğretmenlerimiz pazartesi günü okullarında görevlerinin başında olacaklar." dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınan öğretmenlerden bir kısmı göreve iade edildi. 

GÖREVE İADE İLLERE TEBLİĞ EDİLDİ

Dün CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil de Twitter hesabı üzerinden “Nihayet iyi bir haber TBMM'deyiz. MEB görüşmeleri devam edecek. 6000'den fazla açığa alınan öğretmen göreve iade edildi. İllere tebliğ edildi” açıklamasında bulunmuştu.

Göreve iade edilen öğretmenlerin tam listesi ortaya çıktı. MEB'in duyurduğu KHK ile açığa alınan öğretmenlerin göreve iadesiyle ilgili valiliklere yazı gönderildi. Öğretmenler valiliklerin kararıyla işbaşı yaptı. Haberimizden göreve iade edilenlerin isim isim, il il listesini bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN