Gözaltına alınanları desteklemek isteyenler gözaltına alındı

Gözaltına alınanları desteklemek isteyenler gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nde hakkında soruşturma açılan bir kadın öğrenciye destek vermek isteyen ve gözaltına alınan 24 öğrenci için yapılan basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahalede gözaltına alınanlar oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde hakkında soruşturma açılan bir kadın öğrenciye destek vermek için bir araya gelen 24 öğrencinin gözaltına alınması sonrası Boğaziçi Dayanışması Çağlayan Adliyesi’ne basın açıklaması çağrısı yaptı.

Basın açıklamasına dakikalar kala kaymakamlık tarafından eylem yasağı çıkarıldığı öğrenilirken adliye önünde toplanan öğrencilere polis sert şekilde müdahale etti.

"GÖZALTINA ALINDIK"

Boğaziçi Dayanışma'dan yapılan açıklamada, "Dün Boğaziçi Üniversitesi’nden gözaltına alınan 24 arkadaşımızı geri almak için geldiğimiz Çağlayan Adliyesi’nde polis saldırısıyla gözaltına alındık!" açıklaması yapıldı. 

"İNSANLIK ONURU İŞKENCEYİ YENECEK"

Daha sonraki açıklamada ise, "Çağlayan Adliyesi önünde polis saldırısına uğrayan arkadaşlarımız gözaltı aracında polis işkencesine maruz bırakılıyor: İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!" denildi.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nde hakkında soruşturma açılan bir kadın öğrenciye destek vermek için bir araya gelen öğrencilerden bazıları gözaltına alınmıştı.

Güney kampüste toplanarak yürümeye başlayan ve kuzey kampüse gitmek isteyen öğrencilerin LGBTİ bayrakları taşımasına polis izin vermemişti.

Yaşanan tartışmanın ardından 4 öğrenci gözaltına alınmıştı. Bu öğrencilerin bırakılmasını isteyerek kuzey kampüs önünde toplanan öğrencilere ise polisin müdahale edeceği anonsu yapılmış, toplam gözaltı sayısının 12'ye yükselmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN