Boğaziçililere yapılan sert müdahale tepki çekti: Ne bu şiddet bu celal!

Boğaziçililere yapılan sert müdahale tepki çekti: Ne bu şiddet bu celal!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemlere katıldıkları için tutuklan Anıl Akyüz ve Şilan Delibalta’nın yargılandığı dava öncesi dün Kadıköy'de yaptıkları eyleme polisin sert müdahalesi hem tepki geçti hem de sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof.Dr.Melih Bulu'nun atanması sonrası başlayan protestolar devam ediyor.

whatsapp-image-2021-04-02-at-13-56-49.jpeg

Boğaziçi Dayanışması, eylemlere katıldıkları için tutuklan Anıl Akyüz ve Şilan Delibalta’nın yargılandığı dava öncesi Kadıköy Rıhtım’da toplama çağrısı yaptı. Eyleme saatler kala İskele Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan gösteri ‘salgın’ gerekçesiyle Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

whatsapp-image-2021-04-02-at-13-56-21.jpeg

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İstanbul’un “Çok yüksek risk grubunda yer alan iller” arasında yer aldığı hatırlatılarak, “Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır” denildi. 

whatsapp-image-2021-04-02-at-13-56-00.jpeg

POLİS SERT MÜDAHALE ETTİ

Eylem öncesi İskele Meydanı ve Kadıköy’ün ara sokakları polis tarafından ablukaya alındı. Rexx Sineması önünde bir araya gelen ve Rıhtım’a yürümek isteyen öğrenciler polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

whatsapp-image-2021-04-02-at-13-57-28.jpeg

"Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları atan öğrenciler yürümek isteyince polis biber gazı ve plastik mermi ile sert müdahalede bulundu. 

whatsapp-image-2021-04-02-at-13-57-28-1.jpeg

Çok sayıda öğrenci yerlerde sürüklenerek, ters kelepçe ile gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltı aracında da polis tarafından darp edildiği görüldü.

whatsapp-image-2021-04-02-at-13-57-28-2.jpeg

Bu sırada bir yurttaş “Bir kişiye on kişi saldırıyorsunuz, yazık günah!” diyerek polislere tepki gösterdi. Bu arada görüntü almaya çalışan gazetecilerle polisler arasında  da tartışmalar yaşandı.

whatsapp-image-2021-04-02-at-13-57-29.jpeg

Görüntü almak isteyen basın mensupları polis tarafından itilerek uzaklaştırılmaya çalışıldı.

ex8xrfdwqambht1.jpg

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Öğrencilerin gözaltına alınış anlarının fotoğraflarının haberlerde ve sosyal medyada yayılması sonrası Twitter'da #nefesalamıyorum hashtagi gündem oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN