TTB Başkanı Fincancı'dan sert müdahaleye tepki: Ölüme yol açabilir

TTB Başkanı Fincancı'dan sert müdahaleye tepki: Ölüme yol açabilir

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasının ardından gerçekleşen eylemelerde tutuklanan iki öğrencinin yargılandığı dava öncesi Kadıköy'de toplanmak isteyen kalabalığa polis sert müdahale etti. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sert müdahaleye tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması üzerine öğrenciler ve akademisyenler protestolar gerçekleştirmiş ve bu eylemlerde tutuklanan öğrenciler olmuştu.

Boğaziçi eylemlerine katıldıkları için tutuklanan Anıl Akyüz ve Şilan Delibalta'nın yargılandığı dava öncesinde Boğaziçi Dayanışması, 2 Nisan'da Kadıköy Rıhtım'a toplanma çağrısı yaptı ve planlanan gösteri ‘salgın’ gerekçesiyle Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. 

bogzici.jpg

Rexx Sineması önünde bir araya gelen ve Rıhtım’a yürümek isteyen öğrenciler polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları atan öğrenciler yürümek isteyince polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

Çok sayıda öğrenci yerlerde sürüklenerek, ters kelepçe ile gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltı aracında da polis tarafından darp edildiği görüldü.

3.jpg

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, birçok öğrencinin boğazının sıkıldığı anlara ait olan görüntülere ilişkin Twitter'dan bir paylaşımda bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek paylaşım yapan Fincancı, şu ifadelere yer verdi:

"Bu bölgeye yönelik basının birden ölümlere yol açabildiğini, TCK m.95/4 işkence sonucu ölüm meydana geldiğinde cezasının ağırlaştırılmış müebbet olduğunu, işkencede zaman aşımı olmadığını, emri verenin de işkenceden yargılandığını biliyor musunuz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN