GSS borcunu nasıl ödeyeceğini düşünenler dikkat! Bunu yapanların borcunu devlet ödeyecek: Bakanlıktan duyuru yapıldı

GSS borcunu nasıl ödeyeceğini düşünenler dikkat! Bunu yapanların borcunu devlet ödeyecek: Bakanlıktan duyuru yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yoksulluk seviyesinin altında olan ve çalışmayan kişilere destek olmak için Genel Sağlık Sigorta prim desteği müjdesi verdi. İşte ödemenin ayrıntıları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik GSS prim desteği programı hazırlıyor. Bu destek programı, ailelerin sağlık giderlerini hafifletmeyi amaçlayarak çocukların rutin sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapılmasını da hedefliyor. Programa başvurabilmek için belirlenmiş kriterlere uygun olan ailelere devlet tarafından prim ödemeleri yapılacak. 

DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK

ödeme

18 yaşının altındaki ve eğitim hayatına devam eden her çocuğun sigorta primleri devlet tarafından ödenirken, 18 yaşını geçen kişilerin Genel Sağlık Sigortası kapsamında tutulması zorunludur. Lise veya üniversite mezunu olan çalışmayan gençlerin 20 veya 25 yaşını doldurduktan sonra sigorta primlerini kendileri ödemeleri gerekmektedir.

Ancak, aile durumu yoksulluk seviyesinin altında olan ve çalışmayan gençlerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından GSS prim borcu ödenebiliyor. Bu destek programı, maddi zorluklar yaşayan gençlerin sağlık giderleri konusunda daha rahat bir şekilde erişim sağlamalarını hedefliyor.

GSS PRİM BORCU ÖDEMESİNDEN NASIL DESTEK ALINIR?

ödeme

GSS prim borcu desteği almak isteyen kişilerin, sosyal güvencelerinin bulunmaması ve hane içindeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3'ü olması gerekiyor. Gelir testi başvurusu yaparak bu desteğe başvurulabiliyor ve ödeme güçlüğü yaşanmadan önce yapılması önem taşıyor.

Gelir testi başvurusu, ikamet edilen ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılabiliyor. Bu destek programından yararlanmak isteyenlerin, önceki döneme ait borçları için de ödeme yapmaları gerektiği unutulmamalı.

Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Genel Sağlık Sigortası prim ödemelerinin her ay düzenli bir şekilde kişinin adına yapılacağı bilgisi verildi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN