10 kat arttı! İşte İstanbul'da yaşayan yabancı sayısı... İBB resmi rakamları açıkladı

10 kat arttı! İşte İstanbul'da yaşayan yabancı sayısı... İBB resmi rakamları açıkladı

İstanbul'da yaşayan yabancı sayısında büyük artış! Tam 10 kat... İstanbul Büyükşehir Belediyesi net rakamları açıkladı! İşte İstanbul'da yaşayan yabancı sayısı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul'da yaşayan yabancı nüfusun sayısı ve bu nüfusun konut sorunuyla ilgili önemli verileri sosyal medya hesabından paylaştı.

2.5 MİLYON YABANCI UYRUKLU YAŞIYOR

5a8dedf2ae78492658574de5.webp

Gökce'nin paylaştığı verilere göre İstanbul'da yaklaşık 2,5 milyon yabancı yaşıyor. Bu sayı, Avrupa'nın bir çok şehrinden daha kalabalık bir nüfusa eş değer. Örneğin, Paris şehir merkezinde 2,1 milyon insan yaşarken, Viyana'da 1,9 milyon ve Barcelona'da ise sadece 1,6 milyon nüfus yaşıyor.

8 YILDA 10 KAT ARTTI

istanbul-yabanci-uyruklu-kisi-sayisi2.jpg

Gökce ayrıca İSKİ'nin su tüketim verilerine dayanarak yabancı uyruklu abone sayısının son 8 yılda yaklaşık 10 kat arttığını belirtti. 2019 yılında İstanbul'da 145 bin yabancı uyruklu abone bulunurken, bu sayı 2021'de 255 bin 985'e yükselmiştir.

HANE HALKI SAYISI 10'A YÜKSELEBİLİR

İstanbul'daki ortalama hane büyüklüğü 3,3 iken, yabancı abonelerin bir arada yaşadığı hanelerde hane halkı büyüklüğünün 8 ila 10'a kadar çıkabileceğine dikkat çekildi. İstanbul'da bulunan yabancı nüfusun, geçici sığınmacılar, konut satın alanlar, vatandaşlık alanlar, geçici çalışma veya ikamet izni sahipleri ve kaçak göçmenler dahil olmak üzere vatandaş nüfusunun yüzde 16'sına ulaştığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN