Sakın meyve ve sebzeleri bu şekilde tüketmeyin! Herkes aynı hatayı yapıyor: Mutlaka dikkat edilmeli...

Sakın meyve ve sebzeleri bu şekilde tüketmeyin! Herkes aynı hatayı yapıyor: Mutlaka dikkat edilmeli...

Sakın meyve ve sebzeleri böyle tüketmeyin! Herkes bu hatayı yapıyor... Pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor! Mutlaka bu şekilde tüketin. Sağlığınızı riske atmayın...

16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle Prof. Dr. Güleç, bu günün güvenli gıdaya erişim ve sağlıklı gıda tüketimi açısından büyük bir farkındalık oluşturacak açıklamalarda bulundu.

İNTERNETİN YAYGINLAŞMASIYLA BİLİNÇ ARTTI

gencler-ekimde-internet-hakkina-kavusacak.jpg

Sağlıklı gıdaya ulaşmanın ve tüketici farkındalığının artmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Güleç, son 20-25 yılda internetin yaygınlaşmasıyla birlikte tüketicilerin gıda konusundaki bilinçlerinin arttığını ifade etti.

Gıda güvenliğini, gıdanın kaynağından üreticiye kadar her aşamada güvenli bir şekilde ulaştırılması olarak tanımlayan Güleç, bu süreçlerin dikkatlice yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti.

GÜVENLİ GIDAYA ERİŞİM NASIL OLMALI?

1200x675.webp

Güleç, güvenli gıdaya ulaşmanın sağlıklı hammaddeden başladığını belirterek, işlenirken güvenliğin sürdürülebilir olması, muhafaza edilirken ve tüketilirken dikkat edilmesi gerektiğini ekledi. Özellikle çiğ olarak tüketilen et, balık ve tavuk ürünlerinin gıda güvenliği açısından önemli olduğunu ve bu ürünlerin gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi açısından hassaslık gerektirdiğini belirtti.

MEYVE VE SEBZELER MUTLAKA YIKANMALI

meyve-sebze-yili-1200x675.jpg

Pestisit kullanımının yaygın olduğu tarım alanlarında meyve ve sebzelerin yıkanmasının büyük önem taşıdığını belirten Güleç, meyve ve sebzelerin kabuklarında kimyasal kalıntı riskinin bulunduğunu açıkladı. Özellikle narenciye ürünlerinin kabuklarının gözenekli olduğunu ve bu nedenle daha fazla risk taşıdığını ifade etti.

MEYVE VE SEBZELERİ BU ŞEKİLDE YIKAYIN

meyve-ve-sebzeleri-dogru-yikamak-icin-7-ipucu-9558.webp​​​​​​​

Güleç, meyve ve sebzelerin yıkanması ve kimyasalların temizlenmesi için sirke veya karbonat kullanımının etkili olduğunu söyledi. Ürünleri suda bekletmek ve ardından akan su altında yıkamak, kimyasalların yüzeyden ayrışmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN