Saadet Partili iki müşahidi öldürmüştü: Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla affedildi

Saadet Partili iki müşahidi öldürmüştü: Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla affedildi

Saadet Partisi'nin 2019 Yerel Seçimleri’nde Malatya'daki müşahitleri Hasan ve İlyas Aktaş’ı öldürenlerden AK Partili Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası 67 yaşındaki Hacı Sülük'ün müebbet hapis cezası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırıldı.

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde oy kullanma işlemi sırasında Saadet Partili 2 müşahidin öldürenlerden AK Partili Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası Hacı Sülük'ün müebbet hapis cezası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedildi.

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde oy kullanma işlemi sırasında Saadet Partili 2 kişinin öldüğü olayda, yaşlı kişinin oy kullanabilmesi için kabine birlikte girmek isteyen seçmenlere, iddiaya göre sandık başında görevli Saadet Partisi üyesi İlyas Aktaş'ın karşı gelmesi üzerine tartışma çıkmıştı.

Yaşlı kişiyle kabine girmek isteyenlerin yakınları tarafından ateşlenen tabancadan çıkan kurşunlar, Ali Aktaş ile oğlu İlyas ve yeğeni Hasan Aktaş'a isabet etmiş ve İlyas ve Hasan Aktaş yaşamlarını yitirmişlerdi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, Hacı Sülük, kardeşi Ömer Sülük ve akrabaları Abdulkadir Sülük ile Ömer Sülük, 'Kasten öldürme' suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti.

SÜREKLİ HASTALIK VE KOCAMA HALİ DAYANAK GÖSTERİLDİ

Daha önce sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilen Hacı Sülük'ün cezası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle tamamen kaldırıldı. Kararnamede, Hacı Sülük'ün affedilmesine, "Sürekli hastalık ve kocama hali kapsamında bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu 3'üncü Adli Tıp Kurulu'nun raporu" dayanak gösterildi.

d4d4d4d4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN