Almanya Langenhagen’de 1971’den bu yana faaliyetlerine devam eden tütün devi Reemtsma, yarım asırdan fazladır süren üretimini sonlandırma kararı aldı. Çatı şirket Imperial Brands’ın açıklamasında, üretim maliyetlerindeki artış ve düşük kapasite kullanımı gerekçe gösterilirken, fabrikanın 2027’ye kadar faaliyetlerini tamamen sonlandıracağı duyuruldu.
600’DEN FAZLA ÇALIŞAN İŞİNDEN OLACAK
Şirket yönetiminin tesisi devretmek amacıyla yürüttüğü satın alma görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine alınan karar, fabrikada çalışan 600’ü aşkın çalışanın da işinden olmasına neden olacak.

Artı49’un haberine göre; JPS, Gauloises, West ve Davidogg gibi ünlü markalara ek olarak ince kıyım tütün ve tütün ısıtıcılarının da üretildiği tesiste, kapanma süreci aşamalı olacak gerçekleştirilecek. Fabrika toplantısında çalışanlara tebliğ edilen karardan sonra sendika cephesinden de sert tepkiler geldi.
Sendika temsilcileri, aylar süren görüşmelerin şeffaf bir şekilde yürütülmediğini ve çalışanların belirsiz bir ortamda bırakıldığını savunarak, potansiyel alıcılarla ilgili bilgi paylaşımı yapılmamasını eleştirdi.
