Ankaralılar toplu taşımaya artık böyle binecek! EGO yeni sistemi açıkladı: Yeni bir sayfa açıyoruz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma kullananları resmen feraha erdirecek yeni bir haberle gündeme geldi. EGO’nun akşam yeni sisteme açıklandı. Bu sistem sayesinde otobüs kullanan vatandaşlar artık stres olmayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Başkent Ankara hem kalabalığıyla hem de memur kenti olmasıyla bilinen güzide şehirlerimizden biridir. Kalabalıklığı nedeniyle her gün binlerce insan toplu taşıma kullanıyor. Toplu taşımalar aracılığıyla ulaşımın aksamadan vatandaşların memnun olacağı bir şekilde sürdürülebilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda otobüs kartlarına bakiye yükleme alanında yeni bir sistem ile vatandaşlara kolaylık sağlanacağı duyuruldu.

yeni-proje-17.jpg

BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİNDE YENİ SİSTEM

EGO, Başkentray, Ankaray ve özel halk otobüslerinde geçtiğimiz yıllarda tek kart uygulamasına geçilmişti. Bu sayede vatandaşlar ulaşım esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamadan tek kart sistemiyle daha kolay yolculuk yapabiliyor. Şimdi ise Ankara ulaşım ücretlendirme sisteminde yepyeni bir sayfa açılıyor. Bu kapsamda sürekli arıza veren, bakiye yüklerken vatandaşlara problem çıkaran bankolara elveda denecek.

yeni-proje-19-001.jpg

Bakiye yükleme kapsamında yapılan yeni değişiklik ABB’nin resmi X hesabında paylaşıldı. Yapılan paylaşımda yeni sisteme ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“Ankara ulaşım ücretlendirme sisteminde yeni bir sayfa açıyoruz.

Eski dönemde ihale edilen, sık sık arıza veren, bakiye yükleme bankolarında sorun çıkaran sistemi geride bırakıyoruz.

Yeni sistemle,

Usulsüz kullanımların önüne geçecek,

Özellikle engelli vatandaşlarımız için görsel ve sesli bildirimler yapacak,

Zincir marketler ve alternatif uygulamalardan dolum yapılabilecek,

Kredi kartı ve Mobil uygulama üzerinden Sanalkart ile QR ve NFC gibi son teknolojiler ile ödeme yapılabilecektir.

Yeni sisteme geçiş süreci bir ay içerisinde tamamlanacak olup bu süreçte ESKİ FİRMANIN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPMAMASINDAN KAYNAKLI validatörlerde yaşanan sorunlar takip edilerek çözülecek ve VATANDAŞLARIMIZIN HİÇBİR HAK KAYBI OLMAYACAKTIR.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (50)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
50 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN