İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı: Valilikten tatil açıklaması

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı: Valilikten tatil açıklaması

İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur etkili olmaya başladı. İstanbul Valisi Davut Gül, yağışın kısa sürede sona ermesinin beklendiğini ve eğitim-öğretimin devam edeceğini açıkladı.

İstanbul genelinde etkili olan yağış, kentin yüksek kesimleri ile bazı bölgelerinde yerini karla karışık yağmur ve kar yağışına bıraktı. Kentin önemli turistik merkezlerinden biri olan Beyoğlu Taksim bölgesinde de karla karışık yağmur etkili oldu.

basliksiz-1.jpg

Avrupa Yakası’nda özellikle yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkisini artırdı. Sultangazi’de park halindeki araçların üzeri ince bir kar tabakasıyla kaplanırken, Başakşehir, Arnavutköy ve Beylikdüzü’nde zaman zaman şiddetlenen yağışla birlikte yeşil alanlar beyaza bürünmeye başladı.

Kar yağışı günlük yaşamı yer yer zorlaştırırken, bazı vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla görüntüledi. Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt ve Silivri’de de kar etkisini sürdürüyor.

Anadolu Yakası’nda da Çekmeköy, Beykoz, Kartal ve Ümraniye’de kar yağışı ile karla karışık yağmur aralıklarla etkili oluyor.

basliksiz-1-001.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte bazı bölgelerde görülen hafif kar yağışının eğitim-öğretimi olumsuz etkileyecek düzeyde olmadığını belirterek, okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı.

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenci kardeşlerim, şehrimizin bazı bölgelerinde hafif şekilde görülen kar yağışı, eğitim-öğretimi olumsuz etkileyecek düzeyde değildir. Meteorolojik verilere göre yağışın yaklaşık bir saat içerisinde sona ermesi beklenmektedir. Herhangi bir gelişme olması halinde sizleri anında bilgilendireceğiz. İyi uykular diliyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN