Avukatı tuvaletten polis zoruyla attıran başsavcıya eski hocasından tepki

Avukatı tuvaletten polis zoruyla attıran başsavcıya eski hocasından tepki

Kaş Adliyesi'nde Avukat Hakan Tüzen ile arasında "tuvalet" tartışması yaşayan Başsavcı Gökhan Feyzoğlu'na, İstanbul Üniversitesi'ndeki hocası Prof. Dr. Murat Yanık'tan sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir tepki geldi. Yanık, eski öğrencisi Feyzoğlu'na hitaben yazdığı mesajda, "Sevgili öğrencim Gökhan, Fakültemizdeki durumunu ve yaşadıklarını maalesef unutmuş gözüküyorsun. ..." diyerek tepki gösterdi.

Dün Kaş Adliyesi’nde yaşanan olayda Başsavcı Gökhan Feyzoğlu'nun Avukat Hakan Tüzen'i polis zoru ile tuvaletten çıkarttırması geniş yankı uyandırdı. Olayla ilgili birçok kişi tepki gösterirken, en dikkat çekici tepki İstanbul Üniversitesi’nden geldi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Murat Yanık, eski öğrencisi Başsavcı Feyzoğlu'na sosyal medya hesabından sert bir mesaj gönderdi.

'YAŞADIKLARINI UNUTMUŞ GÖZÜKÜYORSUN'

Prof. Dr. Murat Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili öğrencim Gökhan, fakültemizdeki durumunu ve yaşadıklarını maalesef unutmuş gözüküyorsun” diyerek başsavcının davranışını eleştirdi.

Yanık, sözlerine şöyle devam etti: “Kamu görevlilerinin ve özellikle adalet sisteminde görev yapanların, hukuk kurallarına ve insan haklarına saygı göstermeleri esastır. Bir avukatın tuvalet kullanımı üzerinden böyle bir olayın yaşanması üzücü ve kabul edilemez. Hukuk fakültesinde öğrendiklerin ve yaşadıkların ışığında daha farklı bir tutum sergilemeni beklerdim. Annene çok selamlar.”

Prof. Dr. Yanık'ın bu paylaşımı, sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kişi tarafından desteklendi.

NE OLMUŞTU?

Antalya’nın Kaş İlçesinde avukatlık yapan Av. Hakan Tüzen, baro odasındaki anahtarı alarak personel tuvaletine yönelmişti. Bu sırada Kaş Adliyesi Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, Av. Tüzen’e “Burası personel tuvaleti, aşağıda tuvalet var” diyerek tuvaleti kullanmamasını istemişti.

Av. Tüzen, avukat olarak tuvaleti kullanma hakkı olduğunu savunurken, Başsavcı Feyzoğlu buna karşı çıkmış ve avukatı tuvaletten çıkarmak için koruma polisinden yardım istemişti. Polis zoruyla tuvaletten çıkarılan Av. Tüzen, olayla ilgili tutanak tutturmuş ve durum kamuoyuna yansımıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN