İsyan ettiren karar: Çocuğa cinsel istismara 'iyi hal' indirimi

İsyan ettiren karar: Çocuğa cinsel istismara 'iyi hal' indirimi

İzmir’de cinsel istismara maruz kalan 13 yaşındaki çocuğun dayısı hakkında mahkeme heyeti iyi hal indirimi uyguladı. Mahkeme heyetinin aldığı karara tepki gösterildi.

Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarının sonu gelmiyor. Caydırıcı yasaların bulunmaması ve uygulanan cezaların da yetersiz kalması bu sorunu büyütüyor. Son olarak İzmir'de yaşanan cinsel istismar davasında mahkeme heyeti, sanık hakkında iyi hal indirimi uyguladı.

İzmir'de yaşayan Ö.Ç., 2021 yılı içinde, aynı apartmanda oturduğu dayısı İ.A. tarafından birçok kez cinsel istismara uğradı. Bu durumu çocuğundan öğrenen anne, savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu. Mahkeme heyeti, İ.A hakkında takdiri indirim (iyi hal indirimi) uygulayarak, 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıp, tutuklanmasına karar verdi.

Hazırlanan iddianamede; İ.A'nın, aynı apartmanda farklı dairelerde oturdukları yeğeni olan Ö.Ç.'yi film izleme bahanesiyle istismar ettiği belirtildi. Bunun yanı sıra şüphelinin, mağdur çocuğa cinsel içerikli filmler izlettiği de iddianamede yer aldı. Okullar kapandıktan sonra İ.A.'nın, istismara devam ettiği de vurgulandı. İ.A.'nın Ö.Ç.'yi istismarı anlatması durumunda annesini öldürmekle tehdit ettiği de iddianamede yer buldu.

DERNEKLER DAVAYA DAHİL OLDU

Toplanan deliller ışığında savcı, sanık İ.A. hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Tehdit' suçlarından ceza talep etti.

İddianame, İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) de davaya dahil oldu. Burada yargılanmaya başlayan sanık, üzerine atılı suçlamaları reddetti ve Ö.Ç.'nin annesinin kendisine iftira attığını savundu.

Duruşmaya sanık İ.A. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, sanık İ.A.'nın yeğeni olan, 12 yaşından küçük mağdura karşı zincirleme şekilde cinsel istismar ve tehdit suçunu işlediğini belirterek cezalandırılması talebinde bulundu.

MAHKEME HEYETİNDEN İYİ HAL İNDİRİMİ

Sanığın 12 yaşından küçük mağdura yönelik cinsel istismar suçunun sabit olduğuna kanaat getiren heyet, İ.A.'yı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık İ.A.'nın Ö.Ç.'nin dayısı olması sebebiyle ceza önce 15 yıl hapse, zincirleme olarak işlenmesi sebebiyle 18 yıl 9 ay hapis cezasına çevrildi.

Sanık hakkında takdiri indirim (iyi hal indirimi) uygulayan heyet, sanığı 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıp, tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, sanık İ.A.'ya tehdit suçundan da 5 ay hapis cezası verip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN