19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü | Ali Koç, Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü kutladı

19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü | Ali Koç, Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü kutladı

19 Temmuz günü Türkiye'de ve dünyada Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutlanıyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Dünya Fenerbahçeliler Günü'nü kutladı. İşte Dünya Fenerbahçeliler Günü ne zaman ve neden kutlanıyor? sorusunun yanıtı ve detaylar...

Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlanıyor. 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü için kulüp başkanı Ali Koç mesaj yayınladı. 19 Temmuz tarihi her yıl "Dünya Fenerbahçeliler Günü" olarak kutlanıyor. Fenerbahçe taraftarları bu günü çeşitli etkinlikler ile kutluyor.

DÜNYA FENERBAHÇELİLER GÜNÜ NEDİR?

1907 yılında kurulan Fenerbahçe'de her yıl '19 Temmuz' tarihi "Dünya Fenerbahçeliler Günü" olarak kutlanır. Bu tarihte kulüp, dernekler ve taraftarlar özel etkinlikler düzenler.

18-07/19/fenerbahceliler-gunu.jpg

ALİ KOÇ'TAN 19.07 DÜNYA FENERBAHÇELİLER GÜNÜ MESAJI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sarı-Lacivertli kulübün kuruluşunu simgeleyen 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü, kulübün internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile kutladı.
Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Fenerbahçeliler, bugün hepimiz için çok özel bir gün. Kulübümüzün kuruluşunu simgeleyen gün. Dünyanın dört bir yanında kalbi sarı lacivert renkler için çarpan, dualarında Fenerbahçe’yi eksik etmeyen, gönüllerini bu kulübe adamış tüm Fenerbahçe ailesinin 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü kutlarım. En büyük hayalim; yeniden yarıştığı her kulvarda zirveye oynayan, sadece sporda değil spor dışında da; sporcusuyla, çalışanıyla, yönetimiyle ve her şeyden önemlisi taraftarıyla örnek bir kulüp Fenerbahçe. Huzur, mutluluk, bereket ve sarı lacivert başarılar içinde daha nice 19 Temmuz’lar dilerim. Kalpler beraber."

18-07/19/fenerbahce.jpg

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Fenerbahçe Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden profesyonel futbol takımıdır. Kulüpteki futbol hariç diğer şubeler basketbol, voleybol, atletizm, boks, kürek, yelken, yüzme, e-Spor ve masa tenisi'dir. Takım, iç saha maçlarını İstanbul Kadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır. 1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Takımın şu anki başkanı Ali Koç, teknik direktörü ise Phillip Cocu'dur.

Fenerbahçe'nin toplam 28 Türkiye şampiyonluğu bulunmaktadır. Süper Lig'de 19 kez, Millî Küme'de 6, Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ise 3 kez birinci olarak Türk futbol tarihinde en çok millî şampiyonluk yaşamış takımdır. Ayrıca 6 Türkiye Kupası ve 9 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu da bulunmaktadır. 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarak tarihinde bir Avrupa kupasındaki en iyi derecesini elde etti. 1968 yılında şampiyonluk yaşadığı Balkan Kupası Türkiye'nin ve kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası oldu.

18-07/19/alax-fenerbahce.jpg

 
 

ALEX'DEN KUTLAMA 

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, sarı lacivertli renklere gönül verenlerin 'Dünya Fenerbahçeliler Günü'nü kutladı.

Alex, sosyal medya hesaplarından "19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun" yazılı görsel paylaştı. Paylaşım, kısa sürede binlerce beğeni aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN