2009'dan sonra doğanlara kötü haber: Bu ürünü satın almaları yasaklandı! Radikal karar resmen yürürlüğe girdi

2009'dan sonra doğanlara kötü haber: Bu ürünü satın almaları yasaklandı! Radikal karar resmen yürürlüğe girdi

Toplum sağlığını korumak ve bağlı ölümleri azaltmak adına belli bir tarihten sonra dünyaya gelenlere yönelik bazı yasaklama kararları alındı. İşte detaylar...

İngiltere'nin sigara tüketimiyle mücadelesinde devrim niteliğinde bir adım atılıyor. Bu hafta gündeme gelen yasa tasarısıyla, 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklanacak.

İngiliz kamuoyunda geniş yankı uyandıran yasa tasarısı, sigara tüketiminde büyük azalma amaçlıyor. 2040 yılına kadar, Birleşik Krallık'ta 31 yaşın altındaki herkesin sigara içmesi yasaklanacak.

SİGARAYA BAĞLI ÖLÜMLERİN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

Cancer Research UK tarafından yapılan bir analiz, bu yasa tasarısının uygulanmasıyla günde yaklaşık 10 milyon sigaranın daha az tüketileceğini öngörüyor. Ayrıca, sigara kaynaklı hastalıkların önlenmesiyle gelecek neslin tütün bağımlılığından kurtarılacağı belirtiliyor.

12punto'da yer alan habere göre, İngiltere'nin bu adımı, sigara tüketimini azaltma ve toplum sağlığını koruma konusundaki küresel çabaların önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN