28 Mayıs seçimlerinde yeni düzen! YSK açıkladı! 2. turda bu şekilde olacak

28 Mayıs seçimlerinde yeni düzen! YSK açıkladı! 2. turda bu şekilde olacak

İkinci tura uzayan seçimler sonrasında açıklama YSK'dan geldi. 28 Mayıs 2023 tarihinde oy kullanacak vatandaşlar için uyarılar peş peşe yapıldı. Düzen değiştirildi. Artık bu şekilde yapılacak. İşte yeni düzen hakkında merak edilen tüm detaylar…

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 1. turda istenilen sonuç alınamaması nedeniyle 2. tura uzayan seçim süreci için nefesler tutuldu. YSK yeni düzen hakkında vatandaşları uyardı. 28 Mayıs'ta bu sistem geçerli olacak. İşte yeni düzen hakkında merak edilen tüm detaylar…

OY KULLANACAK VATANDAŞLAR DİKKAT!

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde %50+1 sonucunun çıkmaması nedeniyle seçimlerin 28 Mayıs 2023 tarihinde tekrarlanacağı duyuruldu. 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar için yeni pusulanın detayları paylaşıldı.

oy-kullanimi.jpg

YSK tarafından yapılan açıklama kapsamında yeni oy pusulaları belli oldu. İlk turda Muharrem İnce'nin seçimden iki gün önce adaylıktan çekildiğini açıklaması gündeme bomba gibi düşerken seçimlerde 3 aday arasında gerçekleştir. En yüksek oyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu aldı. Ancak %50+1 sınırını geçemeyen adaylar 2 tur seçimleri için 28 Mayıs tarihini beklemeye başladı.

YENİ OY PUSULASI BELLİ OLDU

İlk turda Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan arasında geçen süreç kapsamında en çok oyu alan iki aday arasında ikinci tur seçimleri yapılacak. 2. tur seçimlerinde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında yapılacak seçim için pusulalarda değiştirildi. Oy pusulaları kapsamında ilk sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer alırken 2. sırada ise Kemal Kılıçdaroğlu yer alacak.

2-tur-oy-pusulasi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN