3 ülkeden Türkiye'de 'yeni terör saldırısı' alarmı

3 ülkeden Türkiye'de 'yeni terör saldırısı' alarmı

Üç batı Avrupa ülkesinin Türkiye'deki büyükelçiliklerine 'terör saldırısı' uyarısı yaptığı ortaya çıktı. Ülkelerin büyükelçilikleri AVM'lerden, otobüs duraklarından ve havalimanlarından uzak durulması gerektiği çağrısında bulundu.

13 Kasım'da İstanbul'un İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör eylemi sonrası İngiliz haber ajansı Reuters'tan dikkat çeken bir iddia geldi. Reuters, bazı Avrupa ülkelerinin, terör örgütü PKK’nın Türkiye’de yeni bir terör saldırısı yapabileceği uyarısında bulunulduğunu iddia etti.

Reuters, paniğe sebep olan haberinde, “En az iki Batı ülkesinin büyükelçisi başkent Ankara’da yeni güvenlik tehdidi uyarısında bulunurken İstanbul’un kalbinde düzenlenen bombalı terör saldırısından iki hafta sonra Sırbistan da vatandaşlarının ülkeye gitmemeleri konusunda uyardı” detaylarını paylaştı.

"AVM, OTOBÜS DURAKLARI VE HAVALİMANLARINDAN UZAK DURUN"

İsminin paylaşılmasının istemeyen bir kişi, Reuters'a Türk yetkililer tarafından 'terör potansiyeli var' uyarısının geldiğini açıkladı. İngiliz ajansı ise bu bilgiyi, “Üç batı Avrupa ülkesine ait büyükelçilik ve bir büyük uluslararası kuruluş, Türk yetkililer tarafından potansiyel tehditler konusunda uyarıldıklarını Reuters’a aktardı. Bu kişi konunun hassas olması sebebiyle ismini paylaşmadı. Belgede AVM, otobüs durakları, havalimanları, militanların olası bir saldırısına karşı riskli bölgeler" şeklinde geçti.

SIRBİSTAN'DAN FLAŞ UYARI

Bunun haricinde ise Sırbistan’ın Tanjug haber ajansı da, ülkenin dışişleri bakanı Ivica Dacic’in, “Türkiye’ye ve özellikle Ankara’ya gitmeyin, terör saldırısı riski var” uyarısında bulunduğunu açıkladı.

Tanjug’a açıklamalarda bulunan Dacic, “Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum, gelecek birkaç hafta içinde bir terör saldırısı olabilir, özellikle Ankara’ya dedi. Dacic Türkiye’deki diğer şehirlerin de risk altında olduğunu ve Sırp vatandaşlarının Türkiye’ye gitmekten kaçınmalarını istedi.

Dacic, “Halihazırda Türkiye’de bulunan vatandaşlarımız metro, otobüs, tren istasyonları ve benzer yerlerle yaya kalabalığının olduğu kalabalık bölgelerden uzak durmalı” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN