'TBMM lojmanı cinayeti'nin faili 30 yıl sonra yakalandı

'TBMM lojmanı cinayeti'nin faili 30 yıl sonra yakalandı

Dönemin SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün 24 Haziran 1991'de Çankaya'da TBMM lojmanında faili meçhul şekilde öldürülmesine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Cinayetin faili olan ve hakkında 37 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Abdullah Gökalp Sakarya'da yakalandı.

Dönemin Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün 24 Haziran 1991'de Çankaya'da TBMM lojmanında faili meçhul şekilde öldürülmesine ilişkin 30 yıllık olağanüstü zaman aşımı süresi, geçen haziran ayında doldu.

Mustafa Güngör, Kurban Bayramı'na denk gelen 24 Haziran 1991 Pazar günü TBMM lojmanlarında ölü bulundu. Yüzünden vurulan Güngör'ün vücudunda kesici alet yaraları da tespit edildi.

DELİLLER TOPLANAMADI

Resmi belgelere göre, lojmanların yer aldığı sitenin etrafı tel ve duvarla çevriliydi. Sitenin iki giriş kapısında 24 saat polisler görev yapıyor, burada ikamet eden bakanlar ile bazı milletvekillerinin evleri de ayrıca 24 saat korunuyordu. Katil ya da katillerin yakalanması için polis ve savcılık, soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesine başvurdu ancak sonuç alınamadı.

Cinayetin aydınlatılması ve sorumluların belirlenmesine yönelik TBMM'de 2005'te araştırma komisyonu kuruldu. Onlarca kişiyi dinleyen, sayfalarca belgeyi inceleyen komisyon, soruşturma sırasında emniyet ve savcılığın bir dizi eksiğini tespit etti.

"Neredeyse 14 yıl sonra bir cumhuriyet savcısının cinayet saatini araştırma yolunda ciddi adım atması", "cinayet yerine birçok kişinin girmesi nedeniyle parmak izi tespitinin mümkün olmaması", yakındaki lojmanlardaki kişilerin ifadelerinin "sanki milletvekili ailelerinin de dokunulmazlığı varmış gibi alınmaması" gibi tespitler komisyonun raporunda yer aldı. Soruşturmanın yeterince sağlıklı yürütülmediği sonucuna varılan raporda, "Sıcağı sıcağına toplanması icap eden deliller toplanmamıştır." denildi.

FAİL SAKARYA'DA YAKALANDI

Bugün ise 30 yıllık sır cinayete ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. İHA, cinayetin faili olan Abdullah Gökalp'in Sakarya'da yakalandığını duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, 37 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aynı zamanda cezaevi firarisi olduğu da tespit edilen Abdullah Gökalp cezaevine gönderildi.

SERBEST BIRAKILACAK

Öte yandan Karar'a konuşan hukukçular ise davanın zaman aşımına uğramasından dolayı failin ceza yatmayarak serbest bırakılacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN