300'den fazla eczane ve ecza deposunda stokçuluk

300'den fazla eczane ve ecza deposunda stokçuluk

Sağlık Bakanlığı'nın döviz kurundaki yükseliş nedeniyle bazı ilaçlara erişilemediği söylentileri üzerine artırdığı denetimlerde, 54 ecza deposu ve 261 eczanenin stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit edildi.

Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle bazı kritik ilaçlara erişilemediği iddiaları üzerine Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ürün denetmenleri, müfettişleri ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yıl boyunca düzenli olarak sürdürülen denetimler, Kasım ayında daha da sıkılaştırıldı.

İDARİ İŞLEM BAŞLATILDI

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yürütülen eczane denetimlerinde, 261 eczanenin İlaç Takip Sistemi (İTS) kayıtları ve fiili stok durumları arasında uyumsuzluk olduğu tespit edildi. Söz konusu eczaneler hakkında idari işlem başlatıldı.

Ayrıca, 54 ecza deposunda ilaçların fiziki stok durumu ile İTS kayıtları arasında uyumsuzluk olduğu belirlendi. TİTCK, stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit edilen ecza depoları ile ilgili olarak da idari işlem başlattı.

TİTCK müfettişleri, ilaç üretim tesislerindeki denetimlerini de sürdürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN