45 yıllık dev Türk firmasından iflas kararı! 215 şubesi vardı

45 yıllık dev Türk  firmasından iflas kararı! 215 şubesi vardı

Fransa merkezli tekstil ürünleri satan Naf Naf, 1973 yılında kurulmuştur. 2020 yılında Türk yatırımcıların sahibi olduğu SY Corporate tarafından satın alınmıştır. Ancak, şirket şu anda ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya ve kepenk indirme tehlikesiyle karşı karşıya.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, birçok şirketin iflas etmesine neden olmaktadır. Naf Naf da bu şirketlerden biridir. Ekim ayında, şirketin mali tablolarının olumsuz olduğuna dair haberler ortaya çıkmış ve şirket hakkında iflas söylentileri yayılmaya başlamıştır. 2020 yılında Türk yatırımcıların sahibi olduğu ve Selçuk Yılmaz tarafından yönetilen SY Corporate tarafından satın alınan şirket, iflas başvurusu yapma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

215 ŞUBESİNİ KAPATABİLİR

Naf Naf, 1973 yılında Fransa’da kurulmuştur ve Türkiye ve Tunus gibi birçok ülkede faaliyet göstermektedir. Ancak, 215 şubesi her an kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Şirket, 1200’den fazla çalışan istihdam etmektedir ve gelecek haftalarda konkordato başvurusu yapabileceği belirtilmektedir. Pandemi döneminde başlayan finansal sıkıntılar, iflasın gerekçesi olarak gösterilmektedir.

Birçok ülkede yaşanan iflas furyasının nedeni merak edilmektedir. Finansal çöküşün nedeni olarak yüksek faiz oranları gösterilmektedir. Özellikle 2020 yılında başlayan enflasyon dalgası karşısında merkez bankaları, faizleri yükselterek küresel şirketleri ve orta büyüklükteki işletmeleri zor durumda bırakmıştır.

Naf Naf’ın şu anda yaklaşık 215 satış noktası bulunmaktadır. Şirketin toplam satışları 165 milyon Euro civarındadır. Fransa pazarından elde edilen gelir ise 2022 yılında 660 kişinin çalıştığı bir pazarda yaklaşık 141 milyon Euro’dur. Şirketin marka yönetimi, daralan pazarda ve satış trafiğindeki azalma nedeniyle sıkıştığını ve yapısal maliyetlerin değişmediğini belirtmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN