5 kişinin hayatını kaybettiği binanın enkazında skandal görüntü: Betonun içinden deniz kabuğu çıktı

5 kişinin hayatını kaybettiği binanın enkazında skandal görüntü: Betonun içinden deniz kabuğu çıktı

İstanbul Maltepe'de 5 kişinin hayatını kaybettiği 7 katlı binanın enkazında yapılan teknik incelemelerde beton parçaları arasında deniz kabuklarına rastlandı. Olayla ilgili mimar ve şantiye şefinin gözaltı süreçleri devam ederken, bina sakinleri ve kiracıların kentsel dönüşüm uyuşmazlığı ve binadaki çatlaklara dair beyanları dosyaya girdi.

İstanbul'un Maltepe ilçesi Cevizli Mahallesi'nde dün sabah saatlerinde 3 katı çöken ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği 7 katlı binaya ilişkin adli ve teknik incelemeler sürdürülüyor.

Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, faciada hayatını kaybeden kişilerin Gülce Turhan, Ahmet Muhammet İnan, Zeynep İnan, Mesut Bilece ve Hüseyin Özkurt olduğu açıklandı.

hulp0daxoaag6ud-001.jpg

BETON PARÇALARINDA DENİZ KABUKLARI GÖRÜLDÜ

Binanın çökme nedeninin tespiti amacıyla başlatılan teknik incelemeler kapsamında enkazdan beton ve demir örnekleri alındı. Olay yerindeki incelemelerde beton blokların içerisinde deniz kabuklarının bulunması dikkat çekti. Alınan numunelerin laboratuvar analizleri sonucunda yapıda kullanılan malzemenin niteliği ve standartlara uygunluğu belirlenecek.

hulpzb2waaadj61.jpg

MİMAR VE ŞANTİYE ŞEFİ GÖZALTINDA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında, yapının mimarı H.B. ile şantiye şefi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, binanın yapım, ruhsat ve tadilat süreçlerine ilişkin idari ve hukuki incelemeler genişletilerek sürdürülüyor.

BİNA SAKİNLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ANLAŞMAZLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Enkazdan kurtulan bina sakinlerinden Tolga Gürpınar, yapının eski ve çatlak olduğunu belirterek, müteahhitlerle kentsel dönüşüm için görüşüldüğünü ancak kat malikleri arasında anlaşma sağlanamadığını ifade etti. Gürpınar, olay öncesinde binadan sesler geldiğine dair komşularının beyanları olduğunu aktardı.

Giriş kattaki dükkanın kiracısı Fatma Kaya ise yapıda kolon kesildiği iddialarını reddederek, iş yerinde ağır makinelerin bulunmadığını kaydetti. Nisanda binadaki çatlakları fark edip kayıt altına aldığını belirten Kaya, kat malikleri arasındaki uzlaşmazlık nedeniyle kentsel dönüşüm sürecinin ilerletilemediğini öne sürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN