5 liralık madeni paralar basılıyor! Tasarımı bakın nasıl olacak? Darphaneden ilk kez paylaşıldı

5 liralık madeni paralar basılıyor! Tasarımı bakın nasıl olacak? Darphaneden ilk kez paylaşıldı

500 liralık banknotlar sonrasında şimdi de 5 liralık madeni para gündem oldu. 5 liralık madeni paraların basımı başladı! Tasarımı nasıl olacak? Darphaneden ilk görüntüler geldi. Tüm merak edilenler...

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak hazırlanan hatıra para, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılarak vatandaşların beğenisine sunuldu. Özel tasarımıyla dikkat çeken 5 lira madeni paranın basım anı görüntülendi.

100 MİLYON ADET BASILDI

5-lira-madeni-para-1.jpg

100. yıla özel olarak tasarlanan 5 lira madeni paradan toplamda 100 milyon adet basıldı. Bu basım, Darphane tarafından 100. yıla özel sadece bir kez gerçekleştirilecek. 5 lira madeni paranın bir yüzünde Atatürk portresi yer alırken, diğer bir yüzünde 100. yılı simgeleyen özel bir logo bulunuyor. Öte yandan 5 lira madeni paranın inceliği, 1 lira madeni para ile aynı. Vatandaşlar isterse hatıra olarak saklayabilecek, isterse de tedavülde kullanabilecek.

A Haber'in haberine göre şu anda Türkiye'nin birçok noktasında bu özel hatıra parayı bulmanın mümkün olduğu ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN