5 TL'deki Atatürk sosyal medyada tepki topladı

5 TL'deki Atatürk sosyal medyada tepki topladı

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü için özel olarak basılarak tedavüle giren 5 lira değerindeki madeni paraların üzerindeki Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi benzemediği için vatandaşların tepkisini topladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının, Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bastırdığı "5 Türk lirası" hatıra parası dolaşıma girdi.

Dolaşıma giren 5 liralık 100 milyon adet madeni paranın apı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlığı ise 8,25 gram olarak belirlendi.

Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli ‘Selçuklu yıldızı’ motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı.

ataturk.jpg

Paranın arka yüzünde yer alan Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi tartışmalara neden oldu.

Bazı sosyal medya kullanıcıların paranın üzerinde yer alan Atatürk görselinin Atatürk'e benzemediğini söyleyerek tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN