7'den büyük deprem kaçınılmaz diyerek uyardı! Harita üstünde gösterdi

7'den büyük deprem kaçınılmaz diyerek uyardı! Harita üstünde gösterdi

Büyük bir deprem kuşağı üzerinde yer alan Türkiye korkutan depremlerle sallanmaya devam ediyor. Uzman isim o noktaları işaret ederek 7 ve üzeri şiddetindeki deprem uyarısında bulundu. 7 üzerinde bir deprem kaçınılmaz diyerek harita üzerinde o yerleri işaretledi. İşte 7 ve üzerinde deprem olabilecek o noktalar…

Türkiye'de bulunan büyük fay hatları üzerinde yaşanan depremler herkesi korkutmaya devam ediyor. Uzman isimlerden gelen açıklamalar dikkatle takip edilirken Prof. Dr. Osman Bektaş, 7 ve üzeri şiddetinde deprem üretebilecek o noktaları işaret etti. 7'den büyük deprem kaçınılmaz diyerek harita üzerinde işaretlemelerde bulunan Bektaş, herkesi uyardı. İşte 7 ve üzerinde deprem olabilecek o noktalar…

7 DEN BÜYÜK DEPREM KAÇINILMAZ!

Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Osman Bektaş, x şeklinde kesişen fayların birbiri üzerinde oluşan depremin bir diğer fay üzerinde gerilime neden olduğunu belirtti.

DAF üzerinde M 7,8 büyüklüğünde bir depremin 9 m ye ulaşan Atım oluşturabileceğine dikkat çeken Bektaş, KAF üzerinde 3m ye varan elastik deformasyon geliştirdiğini söyledi.

Image

7'DEN BÜYÜK DEPREM TEHLİKESİ BULUNUYOR

Prof. Dr. Osman Bektaş, KAF levha sınırı boyunca oluşan elastik deformasyonun kısa zaman aralığında levha sınırının 7'den büyük levha içinde ise 6-6,5 büyüklüğünde deprem üretebilme etkisinin bulunduğunun altına çizdi.

7,8 depreminin ardından 4-6 büyüklüğünde artçı depremleri meydana gelme etkisinin olduğuna değinen Bektaş, artçı depremlerin dağılımlarının gerilme artışı olan yerlere işaret ettiğini söyledi.

deprem-fay-haritasi.jpg

GÜRÜN-SİVAS LEVHASINA DİKKAT!

Maraş'ta meydana gelen 7,8 depreminin LEVHA SINIRI olan D.A.F üzerinde oluşturduğu etkiyi işaret eden Prof. Dr. Osman Bektaş, 8-9 m'lik sol yönünü atımdan sonra hareketin levha içerisindeki faylara aktarıldığını belirtti.

Image

Osman Bektaş, bu aktarım ile birlikte Malatya, Sarız, Deliler, Ecemiş LEVHA İÇİ FAYLARINDA depremlerin devam ettiğini ve edeceğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN