Abdülhamit Gül neden istifa etti, yerine kim geldi?

Abdülhamit Gül neden istifa etti, yerine kim geldi?

Adalet Bakanlığı görevinden aldığı sürpriz bir kararla istifa eden Abdülhamit Gül'ün istifa haberi sonrası Gül'ün kariyeri ve hayatı ile ilgili sorular merak edilmeye başlandı. Abdülhamit Gül kimdir, neden istifa etti yerine kim Adalet Bakanı oldu? İşte ayrıntılar...

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün istifa ettiği öğrenildi. Gül'ün yerine eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ atandı. Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum" açıklaması yaptı.

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL NEDEN İSTİFA ETTİ?

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Abdülhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığına, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ atandı. Konuya ilişkin atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Abdülhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığı görevine üçüncü kez Bekir Bozdağ getirildi. Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı. Abdülhamit Gül'ün neden istifa ettiğine dair ise henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

ABDÜLHAMİT GÜL'DEN 'GÖREVDEN AF' AÇIKLAMASI

Adalet Bakanlığı görevinden affını isteyen ve talebi kabul edilen Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını arz ederek yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a başarılar diledi.

Gül, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum."

ABDÜLHAMİT GÜL'ÜN GÖREVDEN AYRILMA NEDENİ

Bakan Gül, bilginin artık silaha dönüştüğü, teknolojinin sürekli geliştiği bir çağda yaşandığına dikkati çekerek, "Bu noktada internet özel hayata dair ifşaatın, mahremiyet ihlallerinin ve itibar suikastlarının faaliyet alanına dönüşmemelidir. Geçmişte FETÖ'nün istihbarat ve veri madenciliğine verdiği özel önemi hepimiz veriyoruz. Bu çerçevede delil üreterek tezgahlarla oluşturulan kumpaslarla nasıl insanların kişisel haklarını ihlal ettikleri, nasıl mahremiyet haklarını ihlal ettiklerini hepimiz gördük, yaşadık. Usulsüz dinlemeler, kişilerin mahrem görüntüleri, özel bilgilerin ifşa edilmesi, verilerin hukuk dışı yollarla ele geçirilmesi gibi tüm hukuk dışı fiilleri hep beraber yaşadık" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN