Adalet Bakanı Abdülhamit Gül istifa etti yerine Bekir Bozdağ geldi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül istifa etti yerine Bekir Bozdağ geldi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül görevden istifa etti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda 'Görevden affını' istediği açıklanan Gül'ün yerine Bekir Bozdağ Adalet Bakanı olarak atandı. Gül'ün dün katıldığı kişisel verilerin gizliliği ile ilgili toplantıda isim vermeden, İmamoğlu'nun MOBESE görüntülerinin sızdırılmasını "FETÖ yöntemi" olarak nitelendirmesi dikkat çekmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Abdülhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ atandı.

Görevden istifa eden Adalet Bakan Abdulhamit Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

eb31596c-0d28-40b1-b2d8-03d16e08a010-w.png

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, görevinden istifa etti. Yerine, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki kararlar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

GÜL'ÜN SON AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Gül dün katıldığı kişisel verilerle ilgili bir toplantıda, isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kar fırtınası gecesi İngiliz Büyükelçisiyle yediği yemeğe ilişkin MOBESE görüntülerinin medyaya servis edilmesine değinmiş ve bunları “FETÖ yöntemi” olarak nitelemesi dikkat çekmişti.

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Bozdağ, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı, ayrıca Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

bozdags.jpg

Serbest avukat olarak çalışan Bozdağ, 1999 yılında Fazilet Partisi Akdağmadeni Belediye Başkan Adayı oldu, Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (1999-2001) görevinde bulundu.

Bozdağ, AK Parti Yozgat kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (2001-2002), AK Parti Teşkilat Başkanlığında değişik illerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü (2002-2007), AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2015) görevlerinde bulundu ve 22, 23, 24, 26 ve 27. yasama dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.

22. Yasama Dönemi'nde TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği (2002-2007), 23. Yasama Dönemi'nde AK Parti TBMM Grup Başkanvekilliği (2007-2011) yapan Bozdağ, 61. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı, 61, 62, 64 ve 65. hükümetlerde Adalet Bakanı, 65. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü görevlerinde bulundu, 27. Yasama Dönemi'nde Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçildi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babası.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (87)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
87 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN