Abdullah Zeydan'a memnu hakkını iade eden mahkemeye inceleme

Abdullah Zeydan'a memnu hakkını iade eden mahkemeye inceleme

31 Mart yerel seçimlerin tamamlanmasıyla gündeme birçok tartışmalı olaylar yansıdı. Van'da seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu hakkını iade kararının geri alınması üzerine mazbata krizi yaşandı. HSK ise Zeydan'a memnu hakkını iade eden mahkeme için inceleme başlattı.

Van'da yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın zaferi, tartışmalı bir süreçle başlamıştı. Ancak şimdi, Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

HSK MAHKEME HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

DW Türkçe'de yayımlanan habere göre, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Zeydan'ın haklarının iadesine karar veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlattı.

Hatırlanacağı üzere, Van'da 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakları, seçimden sadece 2 gün önce Adalet Bakanlığı'nın itirazı sonucu elinden alınmıştı. Kararla birlikte mazbatanın ikinci sırada olarak seçilen AK Parti adayına verilmesi yönünde talimat verildi.

1kapak-004.jpg

Bu karara karşı çıkan siyasi parti temsilcileri, hukukçular, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar, basın açıklamaları ve protestolar düzenlemişti. Yapılan eylemlerde birçok kişi gözaltına alınmıştı.

KAMUOYUNDAN BÜYÜK TEPKİ

Ancak kamuoyunun büyük tepkisi sonrasında Zeydan'ın memnu haklarının iadesine karar verilmişti. Şimdi ise HSK'nın Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında başlattığı inceleme, konuyu yeni bir boyuta taşımış durumda.

Bu gelişmelerin ardından, seçim sonuçlarına dair tartışmalar ve hukuki süreçler devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN