Adalar Belediyesi'ne soruşturma: 24 dosya mercek altında

Adalar Belediyesi'ne soruşturma: 24 dosya mercek altında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Adalar Belediyesi'nde bazı imar işlemlerine yönelik inceleme başlattı. Herhangi bir gözaltı işlemi başlatılmazken 24 imar dosyası incelemeye alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kamusal işlemlerin mevzuata uygunluğunun denetlenmesi ve usulsüzlük iddialarının araştırılması amacıyla adli bir çalışma başlattı. Edinilen bilgilere göre mali polis ekipleri, Adalar Belediyesi'nin imar müdürlüğü tarafından yürütülen bazı işlemleri inceleme kapsamına aldı.

24 İMAR DOSYASI DEĞERLENDİRİLİYOR

Belediye binasında yürütülen çalışmalarda, geçmiş ve mevcut döneme ait imar uygulamaları, ruhsatlandırma süreçleri ve arazi kullanım izinlerini içeren toplam 24 adet imar dosyası incelenmek üzere ayrıldı. Uzman emniyet personeli ve mali suç dedektifleri tarafından yürütülen bu teknik değerlendirme sürecinde;

Dosyalarda mevzuata aykırı bir uygulamanın bulunup bulunmadığı,

Ruhsat ve imar izin süreçlerinin hukuki normlara uygunluğu,

İlgili projelerin mimari ve şehircilik yönetmelikleriyle tutarlılığı,

detaylı olarak geriye dönük analize tabi tutuluyor.

HERHANGİ BİR GÖZALTI İŞLEMİ YAPILMADI

Medyaya yansıyan ilk iddiaların ardından, adli kaynaklar ve emniyet yetkilileri incelemenin hukuki niteliğine dair bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamalara göre, yürütülen faaliyet şu aşamada bir "belge ve dosya incelemesi" niteliği taşıyor. Bu kapsamda belediye yöneticileri, teknik personel veya yüklenici firma yetkililerine yönelik herhangi bir yakalama ya da gözaltı kararı uygulanmadı.

Mali Şube ekiplerinin dosya üzerindeki incelemelerinin tamamlanmasının ardından hazırlayacağı teknik rapor, Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulacak ve adli sürecin seyri bu rapora göre şekillenecek.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN