Ailesinin yanına gidecek öğrenciler müjde! Ulaşım desteği için haber geldi, 750 TL ödemenizi hemen alın

Ailesinin yanına gidecek öğrenciler müjde! Ulaşım desteği için haber geldi, 750 TL ödemenizi hemen alın

Öğrencilerin ailelerinin yanına kolay bir şekilde ulaşımını sağlamak için yapılan ulaşım desteği açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Öğrenci ulaşım desteği hakkında araştırmalar devam ediyor. Ulaşım desteği hakkında merak edilenleri yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Ulaşım fiyatları her geçen gün artarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerin yüzünü güldüren o açıklamayı yaptı. Öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak için destek ödemesi yapılacağı açıklanırken konu hakkındaki detaylarda belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık uzakta eğitim gören öğrencilerin ulaşım desteğinin ödeneceğini belirtti. İşte ulaşım desteği hakkında merak edilen tüm detaylar…

ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR?

Aile evinden uzakta okuyan öğrenciler için sağlanan ulaşım desteği hakkında araştırmalar devam ediyor. Yapılan açıklamalar kapsamında destek ödemesi için üst limit 750 TL olarak belirtildi. Bu ödeme sayesinde ailesinden uzak okuyan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması amaçlanıyor. Ödemeler kapsamında üniversite öğrencilerine 2023 yılında toplam 3.000 TL ulaşım desteği sağlanacak.

ulasim-destegi.jpg
KİMLER ULAŞIM DESTEĞİ ALABİLİYOR?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan ailelerin farklı bir ilde okuyan ilköğretim ortaöğretim ve yükseköğretim eğitimi gören çocukların şehirlerarası ulaşım giderlerinin karşılanacağını duyurdu. İlk kez uygulanacak olan destek ödemesi kapsamında aile ve öğrencilerin eğitim süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor

ULAŞIM DESTEK ÖDEMELERİ İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?


Öğrencilerin ulaşım desteği alması için öğrencinin ya da ailesinin ikametgah adresinin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru yapması gerektiği belirtildi. Sosyal yardım alan bütün ailelerin yanında olduğunu vurgulayan Bakan Yanık, desteğe ihtiyaç duydukları her an yanında olduklarının altını çizdi.

paralar-2.jpg
Geleceğin teminatı olarak görülen öğrencilerin eğitim hayatlarına rahat bir şekilde devam etmesi için tedbir aldıklarını belirten Bakan Yanık, “Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Bu programımızla öğrencilerimize ve ailelerine destek olmayı ve onlara katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” ifadelerini dile getirdi.

ULAŞIM DESTEĞİ DETAYLARI BELLİ OLDU


10 Ekim 2022 tarihinde yapılan kabine toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin yüzünü güldüren ulaşım desteği hakkındaki detayları tek tek açıkladı. Öğrencilere müjde vermek istediğini söyleyen Başkan Erdoğan şu sözleri dile getirdi:


“Bir müjdede üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız. Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz.”

ulasim-destegi-ne-kadar.jpg

ÖĞRENCİLER AİLELERİNE KAVUŞACAK


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yılda 2 kez yapılacak olan ulaşım desteği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal yardım ödemelerinin tamamının 3297 sayılı kanun kapsamında gerçekleştiğini belirten Bakan Yanık, ulaşım desteğinin ilk kez uygulanan bir destek olduğunu vurguladı. Sosyal yardım alan bütün ailelerin üniversitede okuyan çocukları için yardım sağlanacağını belirten Bakan Yanık, ödemelerin 25 yaş altındaki öğrenciler ve lisans öğrencilerini kapsadığını belirtti. Ailesinden uzakta eğitim alan öğrencilerin ulaşımı için yılda iki kez destek sağlanacağını belirten Bakan Yanık, gidiş ve dönüş biletlerini temin edeceklerinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN