AK Partili yetkili Erdoğan'ın açıklamasını değerlendirdi: Öcalan'dan yeni mektup gelebilir

AK Partili yetkili Erdoğan'ın açıklamasını değerlendirdi: Öcalan'dan yeni mektup gelebilir

AK Partili bir yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Demirtaş'ın Öcalan'a hesap vereceği' yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Yetkili, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeniden bir mektup kaleme almasının gündeme gelebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin bu haftaki grup toplantısında, öldürülen bir PKK mensubu ile 5 yıl önce çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan ve hakkında fezleke hazırlanan HDP milletvekili Semra Güzel hakkında konuşmuştu. Cumhurbaşkanı, İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan ile Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında bir hesaplaşma yaşanacağını ifade ederek, "Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar" demişti.

'BU AÇIKLAMAYI ÖNÜNE GELEN RAPORLARA DAYANARAK YAPMIŞTIR'

DW Türkçe'den Gülsen Solaker'in aktardığına göre; AK Partili yetkililer, Erdoğan'ın bu açıklamayı 'büyük ihtimalle önüne gelen istihbarat raporlarına dayanarak yaptığını' bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen AKP'li bir yetkili, iddiaya göre şöyle konuştu:

"Öcalan'ın çözüm sürecinde HDP'nin sorumlu davranmadığını düşündüğü ve sürecin bitmesinden Demirtaş'ı da sorumlu tuttuğu zaten bilinen bir şey. Muhtemelen Öcalan ile İmralı'da yapılan görüşmelerde bu konu yeniden gündeme gelmiş olabilir ve Sayın Cumhurbaşkanı da bu raporları okumuş olabilir."

Yetkili, önümüzdeki süreçte Öcalan'ın 2019'daki seçimlerde olduğu gibi yeni bir mektup kaleme almasının da gündeme gelebileceğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN