Osman Nuri Topbaş Hocanın “İsrail’le ticaret” konuşması gündem oldu: Zalimlerin ta kendisi olursun

Osman Nuri Topbaş Hocanın “İsrail’le ticaret” konuşması gündem oldu: Zalimlerin ta kendisi olursun

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail ile ticarete tepkiler sürüyor. Erenköy Cemaati’nin manevi önderi Osman Nuri Topbaş Hocanın İsrail'le ticaret konuşması gündem oldu. Osman Nuri Topbaş Hoca sosyal medyada paylaşılan konuşmasında İsrail'le ticaret için İslam tarihinden fetva örneği veren Topbaş, "Zalimlerin ta kendisi olursun." dedi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken bugün güncellenen sayı ile birlikte Gazze'de saldırılar sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 137'ye yükseldi. Yaralı sayısının da 75 bin 815'e çıktığı belirtildi. Katliam her geçen gün daha da şiddetlenirken İsrail ile ticareti kesmeyen iktidara karşı da tepkiler sürüyor. Erenköy Cemaati’nin manevi önderi Osman Nuri Topbaş Hoca, sosyal medyada paylaşılan bir videoda İsrail ile ticarete tepki gösterdi.

İsrail’e destek veren çok uluslu şirketlere yönelik yapılan boykot üzerine kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Topbaş’ın sözlerinin, son günlerde gündemdeki “İsrail ile ticaret” tartışmasına da örnek olarak olduğu belirtiliyor

Osman Nuri Topbaş Hocanın sosyal medyada gündem olan açıklamaları şöyle;

"Zalim İsrail ve onları destekleyenlerle mallarını boykot konusunda misal nakletmek istiyorum. Şâfi fakihlerinden olan İbn-i Abdüsselâm, İslâm dünyasına savaş açmış haçlılara silah ve silah yapımında kullanılacak malzemenin satışının haram olduğuna ve bunu yapanların zalim olacaklarına dair bir fetvâ yayınlamıştı. Bu fetvâyı duyan terzilerden biri, İbn-i Abdüsselâm’a gelerek; “–Haçlılar bana elbise diktirmeye geliyorlar. Ben haçlılara elbise dikersem bu zulme ortak olur muyum?” diye sordu.

İbn-i Abdüsselâm ise günümüze de ışık tutan şu muhteşem cevabı verdi: “–Hayır, sen zulümlerine ortak olmazsın. Sana iğne iplik satan zulme ortak olur, sen ise zalimin ta kendisi olursun."

İlgili Haberler
YORUMLAR (20)
20 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN