Ali Babacan sert çıktı: Gençlerin canına sahip çıkamayan bir hükümete nasıl güvenilir?

Ali Babacan sert çıktı: Gençlerin canına sahip çıkamayan bir hükümete nasıl güvenilir?

Aydın, Sivas ve Ordu’nun ardından Rize’de de KYK (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurdunda asansör kazası yaşandı. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Gençlerin canına sahip çıkamayan bir hükûmete kim, nasıl güvenebilir?' paylaşımı dikkat çekti.

Türkiye birçok ilde art arda yaşanan KYK yurtlarındaki asansör kazalarını konuşmaya devam ediyor. Öğrencilerin güvenliği açısından KYK yurtlarındaki asansörlerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakımlarının yapılması büyük önem taşıyor.

Son 10 gün içerisinde Aydın, Sivas ve Ordu’nun ardından bir asansör kazası da Rize’de yaşandı.

HASTANEYE KALDIRILDI

Rize’de Merkez Fener Mahallesinde bulunan Ayder KYK kız öğrenci yurdunda iddialara göre, içinde bir öğrencinin bulunduğu asansör sekizinci kattan kayarak beşinci kata indi. Yurda itfaiye, ambulans sevk edilirken panikleyen öğrencilerde bahçeye çıktı. Asansörde kalan bir öğrenci ise hastaneye kaldırıldı. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Asansörde kalan öğrenciler son günlerde yaşanan asansör kazalarına tepki gösteren öğrenciler slogan atarak eylem yaptı.

'GENÇLERİN HAYATINA SAHİP ÇIKMAK HÜKÜMETE KİM GÜVENİR?'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da kazayla ilgili iktidara sert çıkarak, üniversite eğitimi için şehir dışına gönderilen gençlerin can güvenliğinin devlet sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Babacan'ın X hesabından yaptığı paylaşım şöyle 'Aydın, Sivas ve Ordu’nun ardından Rize’de de KYK yurdunda asansör kazası yaşadık. Aileleri tarafından üniversite eğitimi için şehir dışına gönderilen gençlerin can güvenliğinden devlet sorumludur. Gençlerin canına sahip çıkamayan bir hükûmete kim, nasıl güvenebilir?'

NE OLMUŞTU?

Aydın’da, 26 Ekim'de (2023) KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan bir öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan asansör faciasından sonra çok sayıda öğrenci yönetimi protesto etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünü açığa alındığını açıkladı.

Zeren Ertaş adlı öğrencinin hayatını kaybetmesinin ardından Kastamonu Baharzade Feride Hanım Kız KYK yurdunda asansör 2 kat aşağıya kaydı. Çorum ve Ordu'da da öğrenciler saatlerce bozulan KYK yurdu asansöründe kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN